Pârtia care se va face în  zona montană a județului Dâmbovița este prinsă pe Masterplanul în turism și va avea sprijin real în Ministerul Turismului, a declarat joi, la Peştera, ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif.

Autoritățile i-au prezentat demnitarului proiectele de dezvoltare a stațiunii turistice de interes național Padina-Peștera.

''Am depus deja documente pentru trei proiecte: proiectul unu este pârtia de schi, proiectul numărul doi este parcarea publică din zona telecabinei de la Peştera şi proiectul numărul trei pe care l-am depus este Centrul de servicii pentru Poliţie, Jandarmerie şi ISU. Acestea trei sunt anul acesta de luat în analiză la Ministerul Turismului şi ne-am propus ca la rectificarea bugetară să existe o sumă de bani alocată, cu titlul de credit bugetar. Dacă avem credit bugetar şi credit angajament avem posibilitatea să facem achiziţiile publice şi ne-ar permite ca anul viitor, de exemplu, să lucrăm pe cele trei proiecte'', a precizat, la rândul său, senatorul PSD de Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Potrivit acestuia, documentaţiile pentru pârtiile ce vor fi amenajate în zona montană a judeţului sunt în curs de realizare.

''Pentru una dintre pârtii avem pregătit proiectul tehnic, avem exproprieri, avem studiu de fezabilitate. Pentru celelalte avem pentru încă una exproprierile făcute, dar trebuie să lucrăm documentaţia tehnică. Astăzi domnul ministru ne-a dat o veste bună, în sensul că simplifică documentaţia tehnică necesară şi vom fi selectaţi la stadiul de studiu de fezabilitate'', a afirmat Ţuţuianu.

Să nu mai facem turism "după ureche"!

Bogdan Trif a mai spus  că, până la sfârșitul anului, România va avea pentru prima dată, o strategie de turism. El a mai reliefat că,  până acum, turismul în România a mers, de multe ori, din inerţie, chiar ''după ureche'', şi a reliefat importanţa realizării unei strategii în acest domeniu.
Acesta a vorbit şi despre necesitatea promovării online, susţinând că se vor face ghiduri turistice ce pot fi accesate prin intermediul unei aplicaţii.

Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, s-a aflat joi, într-o vizită oficială în județul Dâmbovița unde  s-a întâlnit la sediul Consiliului Judeţean cu autorităţi locale, parlamentari de Dâmboviţa şi investitori din turism. 

Demnitarul a vizitat obiective turistice din municipiul Târgovişte.

Totodată, ministrul a mai fost prezent în staţiunea balneo-climaterică Pucioasa şi în staţiunea Padina-Peştera, care în martie anul acesta a devenit staţiune de interes naţional.