Luna martie se anunță una austeră pentru comuna dâmbovițeană Ocnița. Cel puțin așa susține primarul Eduard Barcău, care a anunțat că bugetul pe anul 2020 a fost respins în ședința Consiliului Local de zilele trecute.

"Au fost prezenți 12 din 13 consilieri, 6 au votat pentru 6 împotrivă. Doi consilieri din partea PNL au votat bugetul, ceilalți nu. Motivația principală a fost legată de nesustenabilitatea studiilor de fezabilitate, dar și prezentarea trimestrializării cheltuielilor care nu se prezintă și nu se votează în Consiliul Local. Am solicitat explicații... eu cred că s-a votat politic, nu s-a votat în interesul cetățenilor, ci pur și simplu în interes propriu. Nu văd nicio motivație pentru a nu votat un buget care este mai mult decât satisfăcător și singurul buget construit de mine care îmi asigură cheltuielile de funcționare până la sfârșitul anului. Bugetele anterioare nu au făcut lucrul ăsta, întotdeauna luna octombrie, noiembrie au rămas neacoperite din punct de vedere al salarizării și al plății indemnizației persoanelor cu handicap" , a explicat primarul.

Configurația politică a Consiliului Local Ocnița: 5 consilieri PSD, 4 PNL și 4 ALDE.  PSD a exclus un consilier care s-a înrolat la Pro România. Nici în PNL Ocnița apele nu sunt mai limpezi, liberalii fiind foarte "competitivi" între ei...

"Vom relua discuțiile pe buget într-o ședință extraordinară, sperăm să nu mai avem probleme pentru că deja luna martie e compromisă. Problema va fi susținerea cheltuielilor de funcționare altele decât cele privind salariile. Mă refer la plata energiei electrice, carburanți și alte cheltuieli asociate. Despre dezvoltarea și alte cheltuieli nu se pune problema să le putem acoperi", a mai spus Barcău.