• Dacă până pe 15 august, nu se înregistrează progrese semnificative, mergeți cu toții acasă! E valabil și pentru Prahova, Dâmbovița și Brașov. Este inadmisibil!, a țipat Vela la reprezentanții Guvernului în teritoriu.

Ministrul Administrației și Internelor, Marcel Vela i-a băgat în ședință pe prefecți, după ce numărul mare de infecții zilnice cu coronavirus a atras o serie de critici și atacuri  la adresa Guvernului pus într-o lumină proastă.  Șeful Internelor a dat milităria jos din pod în videoconferința cu reprezentanții guvernului din teritoriu, extrem de nemulțumit de modul cum au gestionat criza provocată de coronavirus.

Potrivit stiripesurse.ro care a intrat în posesia unor stenograme din ședința pe care Vela a purtat-o cu prefecții, prin intermediul apelurilor video, ministrul MAI nu a mai rezistat și a fost extrem de dur cu aceștia.

Primul vizat a fost prefectul de Argeș, județ devenit focar.

"Dumneavoastră sunteți principalul responsabil pentru situatia dezastruoasă în care se prezintă Argesul, astăzi! Indiferent de vrăjelile pe care încercați să mi le raportați! Scuzele dvs. nu vă ajută, dimpotrivă! Are Argeșul litoral și eu nu știu, are multe frontiere? Vorbiți mult și fără rost!”, a tunat Vela la prefectul Argeșului, Emanuel Soare.

Cum se face că, de exemplu la Satu Mare, acțiunile de prevenție, coordonate de prefect, sunt duble numeric față de Argeș?? N-am decât să aduc prefectul de la Satu Mare ca să vă facă dvs. treaba în Argeș.”, a continuat șeful Internelor, potrivit aceleași surse.

Vela a trecut la amenințări și i-a avertizat și pe prefecții din Prahova, Dâmbovița și Brașov, focare naționale.

Dacă până pe 15 august, nu se înregistrează progrese semnificative, mergeți cu toții acasă! E valabil și pentru Prahova, Dâmbovița și Brașov. Este inadmisibil!, a țipat Vela la reprezentanții Guvernului în teritoriu.