Centrul județean de comunicare și informare publică a județului Dambovița a raportat, în această după amiază, 128 de persoane confirmate cu COVID-19. Este cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei la nivel județean.

Situația de astăzi, din județul Dâmbovița, este următoarea:

• Persoane confirmate cu COVID-19: 4.427 (128 persoane astăzi)
• Persoane vindecate, în total: 3.665
• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 159 (ultimulele 2 decese: femeie în vârstă de 80 ani și bărbat în vârstă de 82 ani)
• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 712
• Persoane aflate în izolare la domiciliu : 348
Potrivit Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, referitor la numărul cazurilor de astăzi, precizăm că acestea sunt defalcate pe 38 de unități administrative-teritoriale, astfel: 1 unitate administrativ-teritorială cu 43 de cazuri - Municipiul Târgoviște
1 unitate administrativ-teritorială cu 13 cazuri - Comuna Dobra
2 unități administrativ-teritoriale cu 5 cazuri - Oraș Pucioasa, Comuna Răzvad
3 unități administrativ-teritoriale cu 4 cazuri – Comuna Corbii Mari, Comuna Dragomirești, Municipiul Moreni
4 unități administrativ-teritoriale cu 3 cazuri – Comunele: Crevedia, Ulmi, Petrești și Oraș Găești
11 unități administrativ-teritoriale cu 2 cazuri – Oraș Titu, Comunele: Văleni Dâmbovița, Băleni, Bucșani, Gura Ocniței, I.L. Caragiale, Mănești, Niculești, Nucet, Ocnița, Șotânga
16 unități administrativ-teritoriale cu 1 caz – Comunele: Bezdead, Brănești, Costeștii din Vale, Dragodana, Glodeni, Iedera, Potlogi, Răzvad, Runcu, Sălcioara, Șelaru, Uliești Vișina, Voinești, Vulcana Băi, Vulcana Pandele.
De asemenea, au fost identificate două focare, unul cu 6 cazuri – Biroul Electoral Județean Dâmbovița și altul cu 12 cazuri – Primăria Dobra.
În ultimele 24 de ore, reprezentanții ISU "Basarab l" Dâmbovița au efectuat 7 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești și 7 misiuni de decontaminare.
De asemenea, cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 28 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești și 10 misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice. Forţele de ordine din MAI vor fi la datorie pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare acestor instituții cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.
Solicităm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități și de specialiști, pentru a proteja sănătatea tuturor. Respectați regulile de distanțare fizică! Limitați întâlnirile cu mai multe persoane! Evitați zonele aglomerate! Respectați cu strictețe regulile de igienă personală!
 
CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DAMBOVIȚA