Imagini spectaculoase cu lacul de lângă fosta bază de agrement din Târgoviște,  Complexul Turistic de Natație, surprinse de un pasionat al fotografiilor în natură.

Zona se află în curs de amenajare, este vorba despre  noul parc,  al doilea ca mărime din Târgoviște, realizat pe o suprafață de 5 de hectare.

În cadrul investiției, care se ridică la aproape 11 milioane de lei, fonduri europene derulate de Primăria Târgoviște, vor fi plantate zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale.

 

Lucrările au început în urmă cu un an și jumătate. Vorbim de o suprafaţă de aproximativ 50.000 de mp, unde va fi implementat un proiect care presupune amenajarea unui spaţiu verde generos, dar şi construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foişor sau piste de bicicletă.

Parcul va fi dotat și cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracţiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spaţiul verde va beneficia de sistem automat de irigaţii.

Va fi construit şi un minipoligon destinat celor mici. 

Valoarea totală a investiţiei este de aproape 11,7 milioane lei, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiţii 4.2.