Astăzi, 12 ianuarie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, a avut loc ceremonialul militar de predare-primire a comenzii inspectoratului ca urmare a trecerii în rezervă, cu drept la pensie, de către colonel Matei Viorel-Dumitru, cel care a condus unitatea timp de 6 ani și colonel Matei Mihai, prim-adjunct al inspectorului șef.

Festivitatea s-a desfășurat în prezența colonelului Brâncoveanu Marian, adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, a oficialităților locale și a efectivelor din cadrul inspectoratului.



Desemnat inspector șef, colonel Matei Mihai, a absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” în anul 2001, fiind licențiat în Drept și deține o vastă experiență profesională.

Pe parcursul carierei a îndeplinit, atât funcții de execuție, cât și funcții de conducere în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița și Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.
Ofițerul a participat și la două misiuni internaționale: în anul 2010 – misiune de menţinere a păcii sub egida UE în Kosovo și în 2012 – misiune de instruire şi mentorat sub egida NATO în Afganistan, iar din anul 2018 îndeplinește atribuțiile funcției de prim-adjunct al inspectorului șef.