În anul 2022, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte a avut o activitate dinamică, aspect care se reflectă în numărul mare de vizitatori: 350.477, în creștere cu 141.014 față de numărul înregistrat în anul 2021, respectiv 209.463 vizitatori.

Cele mai vizitate obiective turistice au fost Peștera Ialomiței, Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi și Muzeul de Istorie.
Numărul mare de vizitatori se datorează atât investițiilor realizate pentru restaurarea și modernizarea muzeelor de către Consiliul Județean Dâmbovița (Impulsionarea dezvoltării județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște, proiect realizat din fonduri europene, în cadrul Programul Operațional Regional 2014 - 2020; refacerea expoziției permanente și a clădirii Muzeului Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” din Pietroşiţa; refacerea expoziției permanente și a clădirii Casei Memoriale „I. L. Caragiale”), cât şi evenimentelor culturale organizate - expoziţii temporare, proiecte educaţionale, lansări de carte și comunicări ştiinţifice, ce au dus la o constantă creştere a popularităţii instituţiei în rândul iubitorilor de cultură. Astfel, unul dintre cele mai importante evenimente organizate a fost „Noaptea Muzeelor”, ajuns la cea de-a XVIII-a ediţie, în cadrul unui program european patronat de


Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM); Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”, ediţia a XVI-a; expozițiile temporare: „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste”, „Constantin Dimitriu: 150 de ani de la naștere, 85 de ani de la înființarea muzeului din Târgoviște”, „Gabriel Popescu, atelierul și meleagurile natale, donații 2019 - 2022 ale istoricului de artă Ioana Beldiman”, seria de expuneri lunare „Comori în obiectiv”, „Maria Jardă - Pictură”.
Mulțumim vizitatorilor care ne-au trecut pragul în anul 2022 și vă așteptăm în continuare să vă bucurați de evenimentele culturale ce vor fi organizate de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte!

Compartimentul Imagine, Relații Externe,
Consiliul Județean Dâmbovița