Podul în curbă de pe Drumul Naţional 71 care leagă Târgovişte de Sinaia reprezintă în continuare un pericol pentru șoferi. Are probleme serioase la structura de rezistență, în timp ce zeci de mii de şoferi îşi riscă, fără să ştie, viaţa, în fiecare zi. 

Se mai circulă pe un singur fir, cu restricţii de tonaj şi viteză redusă la cel mult 10 km/h.

Este și ușor înclinat, iar circulația se face doar pe mijloc.

Ca să evite o tragedie, în urmă cu mai mulți ani, autorităţile au împărţit traficul în două. Au deviat maşinile care merg spre Sinaia pe un pod provizoriu. De atunci și până acum lucrările de consolidare întârzie să apară.

”E un proiect al Ministerului Turismului, al CNAIR. Ei ne tot răspund că suntem în licitație, în evaluare, s-a anulat licitația, am luat-o de la capăt”, explică primarul Constantin Ana. ”Asta e România. Din păcate. Alţii, cât durează evaluarea la noi, termină şi investiţia de realizat”, mai precizează acesta.

Reabilitarea podului de la Pucioasa este cuprinsă în proiectul de modernizare a şoselei Târgoviște-Sinaia. Drumul va fi reconfigurat pe patru benzi de circulație, pe o lungime de 44,13 km. În proiect intră și construirea a patru poduri.