A fost recreată atmosfera din vremurile domnești, astăzi, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi,unde, în cadrul manifestărilor culturale prilejuite de Zilele Județului Dâmbovița, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, cu sprijinul unor colecționari particulari și la inițiativa profesorului universitar Tudor DINU, de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, dar și cu sprijinul Ambasadei Republicii Elene la București, a fost organizată Expoziția „Rânduiala ospețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principilor fanarioți”.  Vizitatorii au putut admira rânduiala meselor domnești, piese de vestimentație tipică secolelor XVIII – XIX, dar și vase din bronz produse în ateliere balcanice ori constantinopolitane.

Nu putea lipsi nici concertul de muzică veche, susținut de formația „Trei Parale”, completată de o degustare de produse inspirate din rețetele vremii și din meniul domnesc.

Este un moment deosebit pentru județul nostru să vă avem astăzi alături Excelența Voastră, de Zilele Județului Dâmbovița, într-un loc încărcat de istorie, nu doar pentru județul Dâmbovița, ci pentru toată țara. Pentru noi înseamnă foarte mult prezența dumneavoastră astăzi aici. Vreau să-i mulțumesc și domnului profesor pentru organizare, pentru că astfel de eveniment nu cred că putea să aibă loc fără implicarea dumneavoastră. Pentru câteva ore am reînviat atmosfera din vremea domnitorilor fanarioți, începând de la mâncarea gătită în bucătăriile palatelor până la muzica ascultată pe durata ospețelor”, a spus președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 ”(...) E prima dată când am ocazia să vizitez și să admir acest minunat palat. Nu a fost deloc ușor. Timp de doi ani de zile, am investigat muzeele din țară, colecțiile particulare, pentru a identifica unele din piesele pe care le vedeți astăzi expuse. Nu a fost ușor să-i convingem pe colecționari să ne permită să le expunem și mai ales să nu solicite niciun onorariu”, a transmis Excelența Sa Sofia Grammata, ambasadorul Republicii Elene la București.