Începând de mâine, 28 august, toate stațiile GPL din toată țara vor fi vizate de controale, a declarat, în urmă cu câteva momente, premierul Marcel Ciolacu, prezent la Crevedia alături de autoritățile județene și ministrul de Interne.

”Începând de mâine, luni 28 august, în toată țara, toate stațiile de carburanți și de gpl-uri vor intra într-un sistem de control.  Mai mult, unde se vor găsi elemente și încălcări care ar duce la pierderi de vieți omenești sau de a pune în pericol oamenii, se vor închide activitățile pe loc! Dacă va fi nevoie, vom face modificări legislative în cursul săptămânii viitoare, astfel încât aceste lucruri să se întâmple fără procese (...) Am vorbit cu primarul Sectorului 5 care a declanșat un control la stații GPL. Sunt 11 astfel de activități pe proprietate privată care nu au autorizație, de aceea vom declanșa controale", a spus Marcel Ciolacu”, a declarat Marcel Ciolacu la Crevedia.

”Prioritatea noastră este salvarea de vieți omenești. Au fost transferate până acum patru persoane, vor mai fi alte transferuri astfel încât presiunea pe cele două spitale Floreasca și Bagdasar să nu mai fie atât de mare”, a mai spus premierul.

Marcel Ciolacu a  promis sprijin celor afectați de explozii și a anunțat jihad pentru vinovații acestei tragedii.

”Vreau să fiu foarte clar: toți vinovații direcți sau morali pentru această tragedie vor plăti, indiferent cine sunt și ce funcții ocupă. Legea trebuie aplicată la virgulă!”

El a vizitat locația unde au avut loc exploziile, a discutat cu autoritățile locale și cu locuitorii direct afectați de deflagrații.