Valentin Calcan, a fost reales în unanimitate, prin vot secret, în funcția de Președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița. Acesta va ocupa această funcție pentru încă 4 ani.

Patru ani trec ca o clipă mai ales atunci când sunt atât de multe de făcut. Mi-am început mandatul în funcția de Președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița în ianuarie 2020 și provocările au apărut cu o viteză uluitoare. Cine ar fi crezut atunci că vom ajunge să fim ținuți în case, că nu ne vom mai strânge mâinile de teama celebrului virus, că ne vom teme de viața noastră, de viețile alor noștri?

Și tocmai când credeam că am scăpat, invazia din țara vecină ne-a pus în fața unei noi provocări, una cred eu, la fel de dură. Dacă după primul test de stres numit Covid aflam că aproape totul se producea în China iar la testul următor aflam că aproape totul se produce în Ucraina. Mit sau Realitate? Sau doar încercarea băieților deștepți de a mai profita de o suferință globală? Aș merge mai degrabă pe ultima variantă.

Vrem, nu vrem, toate aceste evenimente mondiale ne afectează masiv și pe noi aici acasă, în Dâmbovița. Costul utilităților este acum unul pe care cu patru ani în urmă nu l-am fi pomenit decât eventual într-un vis de coșmar. Să nu mai reușești să ocupi toate locurile de muncă disponibile chiar și în condițiile unor oferte financiare demne de invidia austriecilor este iarăși o mare provocare. Fiscalitatea lipsită de predictibilitate, ba chiar de logică economică, îmbinată cu lipsa apetitului guvernamental pentru un sprijin real al firmelor naționale sunt elemente care ne fac să trecem prin aceste perioade cu mare dificultate.

În ciuda acestor neajunsuri, companiile din Dâmbovița au crescut numeric, au cifre de afaceri mult mai mari de la an la an, înregistrează și plătesc profituri importante. Asta mă duce la gândul că spiritul antreprenorial și dorința de performanță sunt la ele acasă în județul nostru. Meritele sunt numai ale managerilor, ale investitorilor, ale celor care au avut și au curaj să facă afaceri în vremuri dificile. Și de aceea, recunoștința cetății ar trebui să fie una semnificativă.

Am început acest mandat de Președinte spunând că “Obiectivul meu este acela de a transforma Camera într-un Club de Afaceri. Îmi doresc să devină locul unde membrii săi printr-o simplă strângere de mâini, să poată încheia contracte cu o siguranță mai mare decât cea oferită de asistența marilor case de avocatură.” După acești patru ani, credința mea bazată pe fapte este aceea că percepția publică asupra instituției Camerei de Comerț este una pe un trend ascendent. Împreună cu Echipa Camerei de Comerț am promovat companiile dâmbovițene, am contribuit la creșterea educației de business, am adus oamenii de afaceri la masa dialogului cu mediul administrativ și politic, am redat credibilitatea avută înaintea desființării de către regimul comunist.

Avem acum un Club de Afaceri! Sunt foarte onorat!”, a transmis Valentin Calcan.

Componența Colegiului de Conducere este următoarea:

  • Cioacă Nicolae Gabriel – Pro Strategy Construction SRL
  • Dobre Nicoleta Emilia -Tristar Steel SRL
  • Ioniță Alin Damian – Geo-Sting SRL
  • Lopătaru Manoil Florin – Manoil Trans SRL
  • Moldoveanu Florina Antoaneta – Mib Safe Guard SRL
  • Pîrvu Tiberiu – Alexandru – Compania Națională ROMARM SA Filiala Societatea Uzina de produse speciale Dragomireşti SA
  • Pușcaru Cristian Valeriu Bogdan – Hrist SRL
  • Stoica Răzvan Georgian – Carpatmontana Serv SA
  • Tudorache Constantin – Constant Security SRL
  • Voicu Oana – Rounding SRL

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița sprijină, promovează şi reprezintă interesele întregii comunităţi antreprenoriale din județul Dâmbovița.