Astăzi, a avut loc ședința de constituire a Senatului Universității „Valahia” din Târgoviște și a fost aleasă noua conducere.

Președintele Senatului este conf. univ. dr. Claudia Gilia, iar vicepreședinți prof. univ. dr. Agnes Terezia Erich, conf. univ. dr. Otilia Nedelcu, conf. univ. dr. Radu Cârciumaru și conf. univ. dr. Adrian Țuțuianu.
 
”Mulțumesc tuturor colegilor pentru votul acordat pentru funcția de Președinte al Senatului Universității ”Valahia” din Târgoviște.
Am parcurs toate etapele în cariera academică în universitatea noastră și este o mare onoare să pot contribui la dezvoltarea instituției din această poziție de conducere. Universitatea ”Valahia” din Târgoviște este o instituție tânără, dar care a reușit să-și găsească un loc onorabil în rândul universităților cu tradiție. Tot ce a fost făcut până acum s-a realizat cu multă muncă și pasiune. Vom veni cu programe noi, în pas cu cerințele societății și vom îmbunătăți programele care ne-au consacrat. Vom oferi o atenție sporită cercetării, vom sprijini studenții și cadrele didactice să facă performanță și vom crește numărul de parteneriate cu alte instituții internaționale”, a transmis Claudia Gilia. Aceasta a vorbit
și despre angajamentele asumate.
”Vom diversifica oferta de programe academice: Universitatea va dezvolta programe academice relevante și adaptate nevoilor și intereselor studenților și ale comunității.
Vom investi în cercetare și inovație, vom sprijini proiecte și colaborări care să aducă soluții la problemele actuale și viitoare ale societății.
Vom încheia parteneriate și colaborări cu industria și comunitatea locală. Universitatea va stabili parteneriate strânse cu industria și cu organizațiile non-guvernamentale pentru a facilita transferul de cunoștințe și tehnologii și pentru a oferi studenților experiențe practice și oportunități de stagii și angajare.
Vom oferi studenților un mediu deschis și prietenos în campusul universitar.
Vom respecta angajamentul social și responsabilitatea civică. Ne vom asuma un rol activ în comunitatea locală și vom sprijini inițiative și proiecte sociale care să abordeze nevoile și provocările acesteia”.
Provocările acestui secol includ schimbările climatice, globalizarea, inegalitatea socială și tehnologiile emergente.
O universitate tânără ar trebui să fie pregătită să răspundă acestor provocări prin inovare, adaptabilitate și angajament social. Prin oferirea unei educații relevante și a unui mediu de cercetare stimulativ, o astfel de instituție poate juca un rol crucial în pregătirea studenților pentru a face față și a contribui la soluționarea problemelor complexe ale societății contemporane.
Programul managerial, propus de colegul meu, conf.univ.dr.Corneliu Sălișteanu, "Deschidere-Dinamism-Dezvoltare 2024-2029" oferă soluții la provocările cu care se confruntă universitatea noastră azi.
Am speranța că acest program va fi asumat de întreaga comunitate academică și că, împreună, vom contribui la dezvoltarea Universității noastre, a mai arătat Claudia Gilia.
 Și Adrian Țuțuianu a adresat un mesaj.
”Universitatea trece printr-o perioadă dificilă și am fi în eroare dacă n-am conștientiza asta. E nevoie de strângerea laolaltă a tuturor forțelor și de o #resetare a activității, dacă ne dorim ca UVT să rămână un #pilon de dezvoltare a municipiului Târgoviște, județului Dâmbovița și regiunii Sud-Muntenia”, a transmis acesta.