Astăzi, a fost dat startul lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 712 Târgoviște - Șotânga - Vulcana-Pandele - Brănești - Pucioasa.
Cu o lungime de 15,7 km, este primul din cele trei loturi pentru care județul Dâmbovița a primit cea mai mare sumă acordată vreodată unui proiect din Regiunea Sud-Muntenia, 64.200.000 de Euro, prin care vor fi modernizați 60 de km de drumuri județene.
 
 
Lucrările de modernizare ale Lotului 1, în valoare de 101.602.363,47 lei (TVA inclus), au început din Târgoviște, Halta Teiș, vor continua în comunele Șotânga și Vulcana-Pandele și se vor finaliza cu reabilitarea podului peste râul Ialomița, la granița dintre Brănești și Pucioasa. Pe lângă dezvoltarea infrastructurii și a sistemului rutier, care va avea în final două straturi de asfalt, sunt prevăzute următoarele:
▫️ Amenajarea a 26.000 de mp de trotuare;
▫️ 18 km de șanțuri din beton;
▫️ 1,5 km de rigole de acostament;
▫️ 8,7 km de rigole carosabile acoperite;
▫️ 584 metri liniari de poduri și podețe;
▫️ 1,2 km parapet direcțional de tip semigreu;
▫️ asigurarea a 2.000 de accese la proprietăți;
▫️ demolarea și construirea, la Șotânga, a unui pod nou.
Tot în Șotânga va fi reabilitat podul peste râul Vulcana, iar în Brănești podul peste râul Ialomița, structură care asigură legătura cu Pucioasa și DN 71.
▫️ amenajarea a 36 de stații de autobuz. 
Lotul 1 face parte din proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 712 (Pucioasa - Brănești - Vulcana-Pandele - Șotânga - Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței - Ocnița) și DJ 720 A (Gura Ocniței – Adânca - Bucșani - Mărcești - Finta - Postârnacu - DN 1A)”.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat participanților la trafic, însă, la finalizarea lucrărilor, vom circula pe drumuri moderne, sigure și rapide!”, a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.