Eveniment cultural la Târgoviște! Astăzi, 25 aprilie 2024, la Sala Mare a Teatrului „Tony Bulandra”, a avut loc lansarea volumului de poezie „Nesupunere”, semnat Sorin Diaconescu.

”Am scris această carte pornind de la următoarea idee: dacă trăim mai mult, s-ar putea să nu mai putem să conducem într-o zi mașina. S-ar putea să nu mai fim în stare să bem cafeaua, să nu mai fim în stare să mergem la biserică sau să nu mai avem voie să degustăm un pahar de vin. Nu există instrucțiuni în privința vieții, ea nu e un produs electrocasnic. În final, rămâne binele pe care ai apucat să-l faci, oamenii minunați pe care ai apucat să-i cunoști și atât. Restul sunt niște amintiri despre ceea ce ai fost..”, a spus Sorin Diaconescu. ”De ce nesupunere? Opune-te lașului care îți dă târcoale, opune-te celui care întoarce capul de la cel care are nevoie (...) Fiți nesupuși, îndrăzniți să aveți emoții, nu vă rușinați de lacrimi pentru că ne cuprind pe toți uneori! Gândiți cu propriile minți!”.

Volumul a apărut la Editura Bibliotheca din Târgoviște. Alături de autor au fost personalități marcante ale societății dâmbovițene.

Evenimentul a cuprins și momente muzicale susținute de artistul Ion Popa.