Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Târgoviște, că liberalii pot câștiga alegerile prezidențiale din primul tur de scrutin. El le-a cerut dâmbovițenilor mobilizare generală pentru atingerea acestui important obiectiv politic.

"În 2014, ne-am luptat cu poştaşii care duceau pliante cu minciuna gogonată că Iohannis taie pensiile, ne-am luptat cu şefii de post care nu ne lăsau să facem campanie, ne-am luptat cu toate serviciile deconcentrate, ne-am luptat, practic, cu aproape întreg aparatul de stat şi cu toţi primarii care ne împiedicau să realizăm campania. Cu toate astea, în 2014, Klaus Iohannis a câştigat alegerile şi le-a câştigat fără drept de apel în turul II. Vă cer ca, în 2019, să câştigăm alegerile din primul tur, putem fără nicio problemă să câştigăm alegerile încă din primul tur cu un scor la care nu se aşteaptă nimeni. Vă garantez că avem această capacitate de a le câştiga chiar la o diferenţă foarte mare de al doilea clasat”, a declarat joi liderul PNL, Ludovic Orban, la Târgoviște, la întâlnirea electorală de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Sala a fost arhiplină, iar discursurile liderilor liberali mobilizatoare. Klaus Iohannis, candidatul PNL la președinția României, se află pe primul loc în sondajele de opinie, el fiind cotat cu scoruri apropiate de 40% la cele mai importante case de sondaje.