Viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului s-a întâlnit astăzi, la Târgoviște, cu autoritățile locale și județene, primari, parlamentari, șefi de instituții deconcentrate.

Ministrul Gavrilescu a susținut și o conferință de presă în care  a vorbit despre principalele subiecte aflate pe agenda vizitei de lucru.

2 săptămâni pentru avizul de mediu pentru DN71!

 

Se caută soluții pentru rezolvarea problemei alimentării cu apă de la Pucioasa!

Dezvoltarea zonei turistice Padina-Peștera

 

Reprezentantul Asociației Padina – Peștera, Valentin Calcan a solicitat sprijin din partea autorităților pentru rezolvarea problemelor de mediu cauzate de cantitățile mari de deșeuri menajere aruncate la întâmplare de către vizitatorii din zona montană, de mare interes turistic, Padina, arie care ar trebui protejată. Pentru gândirea unui plan eficient de măsuri în acest sens, tot luni, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița va participa la o întâlnire cu primarul Comunei Moroeni și reprezentanții Asociației Turistice Padina – Peștera.

Totodată, au avut loc discuții cu reprezentanții primăriilor dâmbovițene și ai mediului de afaceri dâmbovițean, pe teme din domeniul mediului și resurselor naturale, importanței educării cetățenilor în privința colectării selective atât a deșeurilor menajere, cât și a deșeurilor electrice și electronice.

"Am purtat în această dimineaţă discuţii cu conducerea judeţului şi l-am rugat pe primarul de la Titu să vină să poarte o discuţie cu mine vizavi de o problemă care nu este problema unei entităţi, a unei singure comunităţi, ci a întregii comunităţi a judeţului Dâmboviţa, este o problemă comună, unitară şi privește sănătatea fiecăruia dintre noi. Vom avea o discuţie tehnică, aplicată, astfel încât în perioada următoare să putem să deblocăm tot ce înseamnă depozitare de gunoi menajer municipal", a mai punctat ministrul.