Comunicat de presă

Vineri, 16 februarie 2018, va avea loc Etapa finală a Concursului Internaţional: Să cresc mare și voinic!(secţiunea cu participare directă), organizat de Grădinițele Alexandrina Simionescu Ghica și Rază de Soare din Târgoviște, şi de Grădinița nr. 48 din Brăila, concurs derulat, ca în fiecare an, cu sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene.

Evenimentul va fi găzduit de Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte, începând cu ora 9.30 și va cuprinde mai multe activități, care îi vor avea în centru pe copiii participanți, dar și cadrele didactice și părinții implicați în acest proiect educativ.

Educaţia pentru sănătate trebuie să înceapă de la o vârstă timpurie pentru că în această etapă de viață se dobândesc obiceiuri care marchează dezvoltarea armonioasă a viitorilor adulţi. Acest proiect îi va ajuta pe copii să învețe obiceiuri sănătoase de îngrijire personală (igiena dentară, igiena corporală), igiena alimentației, să adopte un comportament sănătos privind consumul de apă, fructe și legume, cât și importanța activității fizice zilnice.

  • SECŢIUNILE CONCURSULUI:

  • Secţiunea Ipreșcolari (participare directă/ indirectă)- creaţii artistico-plastice realizate în orice tehnică: desene, pictură, colaje, postere, afişe etc., având ca temă educația pentru sănătate.

  • Secţiunea a II-acadre didactice - creaţii literare (povestiri, poezii, ghicitori, scenete etc.), mijloace de realizare, exemple de bune practici, opționale, proiecte didactice despre educația pentru sănătate în vederea realizării unui Ghid de bune practici privind educația pentru sănătate cu ISSN, în format electronic.

Așadar, vineri, 16 februarie 2018, participanții vor fi întâmpinați la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte la ora 9.30, iar de la ora 10.00 va începe concursul, fiecare cadru didactic fiind însoțit de un echipaj format din câte 3 copii. După cele 30 de minute alocate probei practice a concursului, cât timp comisia de evaluare va juriza, copiii vor participa la un spectacol susținut de Ada Jitariu, reprezentant al Complexului Turistic de Natație Târgoviște.

Juriul va avea o misiune grea, deoarece, alături de lucrările copiilor dâmbovițeni, participanți direcți, pe adresa Grădiniței Alexandrina Simionescu Ghica Târgoviște, au fost înscrise peste 1.000 de lucrări ale celorlalți copii, din toată ţara, dar și din străinătate.

Expoziția cu lucrările copiilor va putea fi vizitată, gratuit, de pe 16 până pe 23februarie 2018, la parterulColegiului Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte.

Festivitatea de premiere a preșcolarilor se va desfășura în intervalul orar 11.30 – 12.00.