Senatorul liberal Iancu Caracota cere ministrului Agriculturii să găsească soluții pentru accelerarea procesului  de cadastrare sistematizată,  în special pentru terenurile agricole extravilane.

Demersul parlamentarului PNL se bazează pe semnalele de alarmă trase de mai mulți fermieri din județul Dâmbovița nemulțumiți că procesul de cadastrare sistematizată nu a acoperit în întregime terenurile agricole extravilane din judeţ.

"O serie de fermieri din judeţul Dâmboviţa mi-au semnalat faptul că procesul de cadastrare sistematizată nu a acoperit în întregime terenurile agricole extravilane din judeţ. Situaţie ce provoacă nemulţumiri în rândul aceştora întrucât se tem ca începând cu anul 2020, nu vor putea încasa subvenţia agricolă ca urmare a neintabulării terenurilor.

Pe acest fond, am consultat datele statistice care susţin că, la momentul actual, România a intabulat gratuit doar 30% din suprafaţa agricolă, adică doar 2.831.457,06 hectare de teren, dintr-un totalul de 9.541.389,45 de hectare.

Constatând situaţia critică şi faptul că temerile fermierilor sunt justificate, am solicitat Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să identifice imediat soluţiile optime pentru accelerarea procesului de cadastrare sistematizată în special pentru terenurile agricole extravilane", spune Iancu Caracota.