Astăzi, la Târgoviște,s-a dat startul lucrărilor la parcul de la UM Gară.

Debutul acestora a fost marcat printr-o conferință de presă la care au participat primarul cristian Stan, Alexandru Oprea, presedinte al Consiliului Judetean Dambovita și administratorul public al municipiului, Gabriel Boriga.
Parcul public de agrement și loisir UM Gară se construiește pe o suprafata de 16.481 mp, în vecinătatea noului mall, Investiția presupune, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp. ca și spatiu verde, construirea în plus a unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.
Spațiul verde presupune zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Va exista și un sistem automat de irigații. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare.
Vor fi amplasate cișmele și toalete, iar parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete.
Valoarea investitiei este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, durata de execuție maxima este de 12 luni, iar sursa de finanțare a lucrarilor amintite este asigurata prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritara 4, Prioritatea de Investitii 4.2, “Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului”. 

Tot în zonă, în paralel cu edificarea noului Complex Comercial (mall) se derulează și lucrările de asfaltare a drumului de legatură dintre Bulevardul Regele Carol I și strada Petru Cercel, investiție realizată de către Consiliul Județean Dâmbovița.
Totodată, Primăria Târgoviște va asigura un acces facil dinspre bulevardul I.C. Brătianu, prin lărgirea străzii Neagoe Basarab, va crea o noua arteră de acces în Aleea Trandafirilor dinspre cartierul CFR și vor fi realizate locuințe ANL.
"Toate aceste obiective de investiții conturează deja cea mai importantă etapa de dezvoltare urbanistică a municipiului Târgoviște din ultimii 30 de ani", a precizat primarul Cristian Stan.