În prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, a avut loc duminică, 22 decembrie 2019, la Teatrul Municipal “Tony Bulandra” din Târgovişte, Concertul extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei. În deschiderea concertului, Pr. Alin Ștefan, Secretar Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, a rostit un cuvânt de învățătură referitor la colinde, aprofundând relevanța lor pastorală.
   La eveniment, au luat parte reprezentanți ai județului Dâmbovița în Parlamentul României, oficialități județene și locale, membrii ai comunității academice și culturale locale, Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, clerici, monahi și credincioși din Municipiul Târgoviște.
   Concertul a fost susținut de Corala Arhiepiscopiei Târgoviştei şi de Grupul Coral bărbătesc “Valachia Christiana”, ambele dirijate de către dl. Asist. univ. dr. Mihail Vlădăreanu, cu participarea tenorului Vlad Miriță, a baritonului Yuriy Țsiple și a mezzosopranei Ștefania Boloș. Acompaniamentul la pian a fost asigurat de Prof. dr. Ana Maria Ioan.
   Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța și noutatea adusă în lume de Nașterea Mântuitorului Hristos-ale cărui învățături stau la fundamentul civilizației noastre, despre importanța misionară a colindelor ca mărturie a credinței și a vieții noastre creștine, precum și de nevoia de pace, reconciliere, și unitate, de vindecare a răului și de luminare a întunericului, prin intermediul iubirii și al mărturiei spiritualității noastre, ce trebuie să domine ambientul nostru social contemporan. Înaltpreasfinția Sa a evidențiat nevoia de solidaritate și de apropiere de nevoile aproapelui nostru prin generozitate, dărnicie și iubire.
   Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a prezentat, în încheierea manifestării, Almanahul bisericesc al Arhiepiscopiei Târgoviștei pe anul 2020, calendarul bisericesc pe anul 2020, în variantele sale: foaie, agenda și de birou, precum și un CD/DVD al Coralei Arhiepiscopiei Târgoviștei, recent apărute la Editura noastră eparhială.
   Întreg concertul a fost transmis, în direct, de televiziuni locale și pe Facebook.