Primarul Târgoviștei Cristian Stan a anunțat astăzi că a semnat contractul de execuție de lucrări aferent proiectului “Reabilitare și Modernizare Piața Revoluției, Municipiul Târgoviște”. 

Proiectul este menit să schimbe din temelii întreaga zona pietonală care pornește de la Bulevardul Libertății, prin fața fostei cofetării “Casata”, către Primăria Târgoviște, dar și trotuarul din fața blocurilor C, până la sediul ITM Dâmbovița.
 In cadrul uneia dintre cele mai spectaculoase investitii de reabilitare implementate vreodata in Targoviste, se prevede amenajarea unui spatiu pietonal și de petrecere a timpului liber, care va intregi modernizarea zonei centrale a municipiului Targoviste, spune edilul.
 
Vor fi realizate lucrări de desfacere integrală a pavimentului existent și de realizare a unui pavaj nou, diferențiat, în funcție de specificul suprafeței, se va instala mobilier urban modern (bănci cu copertină, rastel pentru biciclete, zona de relaxare pentru grupuri, coșuri de gunoi selectiv, fântâni de băut apă), iluminatul exterior urmând a fi inclusiv încastrat în pavaj.


 
Proiectul mai prevede crearea unor  spații verzi gazonate generoase și vor fi plantați arbori și se vor realiza amenajări florale.
 
În plus, vor fi refăcute  toate reţelele edilitare aferente pieţei (canalizare pluvială, alimentare cu apă -irigaţii spaţii verzi, fântână arteziană, hidranţi exteriori -, telecomunicaţii -spot wi-fi, muzică ambientală.
Valoarea contractului este de 1.844.560 lei, iar durata de executie nu va depăși 12 luni, dă asigurări primarul. 

Lucrările vor debuta luna viitoare.