Primăria Târgoviște și Camera de Comerț Industrie și Agricultură Dâmbovița au semnat marți, 28 ianuarie, un protocol de colaborare.

Municipalitatea este prima instituție  care intră într-o astfel de colaborare cu Camera de Comerț Industrie și Agricultură Dâmbovița.

"Din păcate, Camera de Comerț nu a jucat, până acum, rolul pe care trebuia să-l joace în cadrul comunității. Am convingerea că lucrurile se vor schimba de acum înainte și un prim pas important îl facem astăzi, anume semnarea unui protocol de colaborare între Camera de Comerț, Industrie și Agricultură și Primăria Târgoviște.Ce se întâmplă astăzi este un act de normalitate într-o comunitate locală în care se urmărește cu onestitate interesul general", a punctat primarul Cristian Stan.

Protocolul de colaborare vizează interesul comun, anume îmbunătățirea mediului de afaceri local, promovarea comunității de afaceri din municipiul Târgoviște și atragerea de investiții. Președintele Camerei de Comerț va avea statut de invitat permanent la ședințele Consiliului Local, la ședințele de comisii și va putea să formuleze și să susțină puncte de vedere în legătură cu proiectele de hotărâre care au impact pe ceea ce înseamnă mediul de afaceri.

Totodată, Municipiul Târgoviște și Camera de Comerț vor elabora un acord de participare în comun la Târgul de Turism al României care va avea loc la jumătatea lunii noiembrie.

 

"Camera de Comerț are o nouă formulă de conducere de o săptămână. Eu cred că este o formulă dinamică și care trebuie să repună instituția acolo unde-i este locul, adică să fie un adevărat club de afaceri, un creuzet în care business-ul să poată fi promovat și apărat.

Sunt convins că toate companiile, prin reprezentanții lor, au avut și au ușa deschisă aici, la Primăria Târgoviște. Dar mai cred că, până la urmă, rolul Camerei de Comerț este de a aduna toate doleanțele mediului de afaceri și a le prezenta într-un mod organizat, iar apoi, de a le și urmări astfel încât să putem realiza cât mai multe dintre ele.

Eu sunt extrem de bucuros pentru faptul că domnul primar a acceptat să încheiem acest protocol, este primul pe care-l încheie Camera de Comerț. 

Este primul protocol pe care îl încheie Camera de Comeț, Industrie și Agricultură Dâmbovița. Nu ne oprim aici, încercăm să încheiem protocoale și cu alte autorități și instituții publice, totul pentru antreprenorul dâmbovițean, pentru investitorii dâmbovițeni. Acesta este rolul nostru, să ne promovăm afacerile și să avem un dialog corect și onest cu autoritățile locale. Cred în rolul Camerei de Comerț de a avea o responsabilitate socială, fiecare companie trebuie să se întoarcă către comunitate. Până la urmă, fiecare firmă își trage seva din cadrul comunității locale, fie că vorbim de infrastructură, fie că vorbim de forța de muncă. Sper ca acest protocol să fie un model pentru celelalte localități, autorități și să ne desfășurăm activitatea corect și onest", a spus președintele CCIAD, Valentin Calcan.