Astăzi, la Primăria Târgoviște, a avut loc conferința de lansare a proiectului EU-SPER Dezvoltarea integrata a comunității marginalizate -„ROMLUX”, cod My SMIS 112479, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

Valoarea proiectului este de 17.218.266,53 de lei  și  este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020 «Dezvoltare Locală Integrată (DLI 3600) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome » Axa Prioritara 4/PI 9.ii, Obiectivul Specific 4.1.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Târgoviște, Grădinița cu Program Prelungit nr. 15 Târgoviște, Asociația Partnet Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă, Colegiul Național Constantin Cantacuzino, Asociația Târgoviște Spre Europa si S.C. Intratest S.A.

"Dorința noastră este ca foarte multe persoane din acea zonă să părăsească statutul de asistat social și să intre în câmpul muncii. Al doilea obiectiv prioritar vizează accesul la educație. Este extrem de importat ca situația de acolo să nu se perpetueze iar copiii să rămână captivi în zona respectivă și să facă în continuare parte dintr-o comunitate marginalizată", a precizat primarul Târgoviștei, Cristian Stan.