Î N T R E B A R E

 

Adresată: Domnului Bogdan Gheorghe TRIF, Ministrul Turismului

De către : Cezar-Florin PREDA, deputat PNL de Dâmbovița

Obiectul întrebării: Platoul Padina-Peștera din Munții Bucegi

 

 

 

Stimate domnule ministru,

 

Platoul Padina-Peștera din Munții Bucegi nu ar putea deveni, ci ar trebui să fie o stațiune turistică de interes național. Ce îi lipsește zonei pentru a beneficia de acest titlu? Condițiile obligatorii. Ce înseamnă îndeplinirea acestora? Voință, interes național și investiții.

Domnule ministru, sunteți la început de mandat și ați venit cu planuri îndrăznețe. Departe de mine gândul de vă descuraja, dar înainte de demararea oricărei proceduri pentru realizarea celor 150 de km de pârtie în Munții Făgăraș, vă rog să vă așezați la masă cu specialiștii ministerului și nu numai, și cu harta turistică a României în față, analizați cu atenție ce este de făcut pentru turismul românesc cu ceea ce avem, cu ceea ce este deja început și trebuie finalizat, cu ceea ce este imperios necesar pentru folosirea hărții în scop practic.

Un exemplu este zona turistică adusă în atenția dumneavoastră. Ce îi lipsește? Infrastructură și administrare. Ce implică asta într-un cuvânt? Investiții.

Dincolo de intenție și entuziasm, este nevoie de investiții într-o ordine care să ducă la rezultate reale și concrete.

Mai mult decât atât, este nevoie și de o monitorizare permanentă, pentru a evita incidente minore, dar care fac rău imaginii României de oriunde și oricum ai privi. Vă spun asta ca o paranteză, dar și pentru a semnala un fapt ce se dorește a fi evitat. În luna octombrie a anului 2017, un grup de turiști cehi, după o lună excursie în Munții Bucegi, au dorit să facă un popas la cabana Babele, deschisă tot timpul anului. Surpriză! Aceasta era închisă.

Revenind la necesitatea investițiilor în zona turistică Platoul Padina-Peștera, vă rog, domnule ministru, să îmi comunicați următoarele:

- Aveți în vederea dezvoltarea acestei zone turistice? Dacă da, care este planul de măsuri și acțiuni sau ce veți avea în vedere?

- Veți demara discuții cu miniștrii transporturilor și mediului pentru o colaborare în acest sens?

- Care sunt măsurile pe care le veți lua pentru a vă asigura de buna funcționare a structurilor din subordinea dumneavoastră și pentru a evita situații ca cea dată drept exemplu?

 

Solicit răspuns scris.

 

 

Cu deosebită consideraţie,

Cezar-Florin PREDA

Deputat PNL de Dâmbovița