COMUNICAT DE PRESĂ 

ÎN TIMP CE UE BAGĂ ZECI DE MILIOANE DE EURO ÎN MODERNIZAREA TRANSPORTULUI FLUVIAL DIN ROMANIA, GUVERNUL PSD-ALDE 'INVESTEŞTE' DOAR CREDITE DE ANGAJAMENT PENTRU INFRASTRUCTURA STRATEGICĂ

Infrastructura din România este o prioritate pentru Comisia Europeană, nu şi pentru Guvernul PSD-ALDE! În timp ce Uniunea Europeană a decis să investească zeci de milioane de euro în modernizarea transportului fluvial din România, Guvernul Dragnea-Dancilă a alocat, prin noua rectificare bugetară, puţine fonduri reale pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, majoritatea "investiţiilor" fiind cu ajutorul creditelor de angajament.

În realitate, aceste credite de angajament nu oferă siguranţă investiţiilor şi nu asigură dezvoltarea marilor proiecte de infrastructură restante. Guvernul ne "vinde" de fapt iluzia dezvoltării pe credit, şi nu pe sume reale. România nu mai are timp să aştepte, infrastructura românească fiind învechită!

Însăşi Comisia Europeană a tras atenţia, anul acesta, într-un raport privitor la România că starea precară a infrastructurii afectează eficienţa cu care România îşi poate livra bunurile şi poate conecta consumatorii cu producătorii. În acest sens, Comisia a arătat că starea generală a drumurilor şi infrastructura feroviară rămâne slabă, iar autostrăzile şi drumurile naţionale reprezintă puţin peste 20% din reţeaua de drumuri a României, în timp ce 90% din şosele au o singură bandă de circulaţie pe fiecare sens.

În calitate de senator PNL, solicit Guvernului să accelereze absorbţia fondurilor europene în vederea extinderii infrastructurii strategice a României şi să pună în aplicare, urgent, Master Planul pe transport aprobat de Comisia Europeană. România nu se poate dezvolta doar cu credite de angajament, ele nu oferă siguranţă şi vor îndatora bugetul naţional pentru mulţi ani!

Decizia Comisiei Europene de a investi în infrastructura transportului fluvial- Comisarul Corina Crețu a aprobat investiții de 59 milioane euro în modernizarea transportului fluvial din România - România - European Commission 

Iancu Caracota

Senator PNL