Liberalii dâmbovițeni par hotărâți să facă opoziție încă din primele zi ale anului electoral cu miză dublă 2019!

Odată cu dispariția lui Țuțuianu din fruntea PSD Dâmbovița, liberalii parcă au prins un pic de curaj și au ieșit la "bătaie".

Cum situația președintelui CJ este incertă, iar PSD trece printr-o perioadă de frământări,  consilierul județean PNL, Gabriel Grozavu cere demisii în lanț.

Acesta a vorbit joi, în prima conferință de presă a formațiunii liberale, despre nereguli care ar fi dus la eșec proiectul privind reabilitarea centurii ocolitoare a Târgoviștei.

"Spre sfârșitul lunii mai 2018 a apărut pe ordinea de zi un prim punct care, din motivările Primăriei și ale Consiliului Județean, era foarte urgent. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind  aprobarea formulării cererii de preluare a unor imobile cu destinația de străzi prin transmitere din domeniul public al municipiului Târgoviște în domeniul public al județului Dâmbovița.Ce substrat avea? Ca aceste străzi să fie preluate de CJD , o încercare disperată de a continua lucrările pe centura Târgoviștei. Am întrebat în ședința CJ dacă municipalitatea este proprietară pe aceste străzi și atât primarul, președintele CJ și directorii care au făcut expunerea de motive au spus că nu există niciun fel de problemă că sunt hotărâri de guvern care din păcate sau din fericire au fost anexate la proiect de hotărâre și că doar ne trebuie două treimi ca să înainteze acest proiect măreț. L-am întrebat și pe prefectul județul dacă este legal și corect ce facem noi. El a sus că nu este nicio problemă, totul este în regulă.. În luna decembrie, am constatat că acest proiect a fost respins. Eu nu am cunoștință ca cineva din factorii implicați în acest proiect a expus motivele pentru care a fost respins proiectul. Dacă, acest proiect a fost respins din cauza faptului că municipalitatea nu este proprietar sau reprezintă unul din motivele pentru care a fost respins, cer în mod public demisia imediată a primarului Târgoviștei, a președintelui CJ Dâmbovița, a prefectului județului cât și a tuturor directorilor care au participat la conceperea și expunerea rapoartelor  privind necesitatea acestui proiect", a declarat Grozavu.

Mai mult, acesta a reclamat lipsa de transparență din partea funcționarilor din instituțiile publice cărora le-a transmis un mesaj tranșant.

"Am solicitat să ni se prezinte stadiul investițiilor din zona UM Gară care se dorea la un moment dat o zonă mirifică a municipiului. Au trecut aproape două luni și niciun răspuns (...) Au fost cazuri în care a trebuit să solicit în scris  și făcând trimitere la legea 544. Mi se răspundea la limita timpului, adică exact în a 30-a zi. Fac un apel la funcționarii publici din toate instituțiile statului , dar mai ales din CJD să nu se joace cu situația lor!  După cum se constată, există viață în județul Dâmbovița și după Țuțuianu și va exista viață și după  PSD! Să nu-și îngreuneze situația și să încerce să iasă din carapacea  asta de slugi umile ale potentaților (...) Unii se comportă cu o aroganță și un dispreț știind  până acum că nu le poate face nimeni nimic pentru că au pe tătuca ce-i protejează ", a mai afirmat consilierul liberal.