Victor Ponta s-a aflat astăzi, în județul Dâmbovița unde a avut întâlniri cu cetățenii la Titu, Băleni și Târgoviște, unde a vizitat și câteva unități economice.

Fostul premier a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că a remarcat o serie de proiecte începute cu ani în urmă și neterminate, că există un potențial industrial care are nevoie de stabilitate și predictibilitate în zona fiscală, iar în discuțiile purtate cu  investitorii, aceștia  s-au plâns de ordonanța 114, de prețurile la energie și de creditele bancare. 

"Iubesc poporul pesedist, nu-mi place de liderii pe care îi are în acest moment PSD-ul și cred că duc și România și pe noi toți într-o direcție greșită", a fost mesajul transmis de fostul lider social-democrat Victor Ponta, la Târgoviște.

"Noi suntem spaima lui Dragnea!"

Liderul Pro România a reliefat că toate eforturile PSD în campania electorală pentru alegerile europarlamentare vor fi îndreptate împotriva formațiunii pe care o conduce, arătând că partidul său este buturuga mică. În plus, Ponta a afirmat că Dragnea ar trebui să-și asume candidatura pe primul loc pe lista pentru Parlamentul European și să nu adopte "stilul șobolănesc" de stat în spate, ceea ce, în opinia sa,  reprezintă un faliment pentru PSD.

"Vom discuta despre teme europene, dar cred că 90% din dezbatere va fi despre problemele României de azi. Faptul că eu voi fi pe primul loc pe liste, că probabil domnul Băsescu la PMP, domnul Rareș Bogdan la PNL, domnul Cioloș înseamnă că cei care deschid lista vor avea și puterea să vorbească în numele partidului respectiv. Înțeleg că, la PSD, nu va fi domnul Liviu Dragnea ceea ce este incorect. Cred că domnul Dragnea ar trebui să fie pe primul loc, nu să meargă la Bruxelles, ca să-și reprezinte partidul și să răspundă la întrebări. Eu pot s-o întreb pe Rovana Plumb de ce de doi ani stă toată țara blocată într-o ordonanță care să-l scape pe Dragnea de închisoare. Ce să-mi răspundă, nu are ce! Pot s-o întreb pe Rovana Plumb de ce guvernul este condus de Darius Vâlcov și nu de premier... N-are cum să-mi răspundă. De ce s-au înghețat pensiile și salariile? O să-mi răspundă Rovana că nu mai e la Ministerul Muncii și nu le-a înghețat ea. De asta spun că va fi o competiție puțin ciudată și eu încă sper că, dacă domnul Dragnea are un pic de curaj și demnitate pentru PSD, ar trebui să fie pe primul loc pe listă și să participe la aceste dezbateri. Altfel, înseamnă că se va comporta ca un șobolan care stă numai în întuneric, în cotloane și bagă pe alții în față (...) La europarlamentare o bagă pe Rovana, la bătut oameni în piață a băgat-o pe Carmen Dan. Cred că asta denotă o lașitate care românilor nu le place. Pe 26 mai, e vorba și de legitimitatea lui Dragnea de a conduce România. Dacă domnul Dragnea ia 46% și acum, pe 26 mai, înseamnă că, într-adevăr, erau voturi le lui și noi nu avem ce să zicem. Dar, dacă nu ia 46% înseamnă că el practic a furat de la oameni voturile care ne-au fost date nouă și atunci cum poți să conduci toată țara?  Vedem dacă Dragnea va mai putea să conducă România sau nu. Dacă Pro România va lua un rezultat foarte bun sunt convins că foarte mulți deputați și senatori de la PSD ni se vor alătura pentru a schimba guvernul", a spus Ponta.

 "E Ali Baba cu cei 4, 5 hoți ai lui!"

Fruntașul Pro România a atras atenția că  PSD deține rețeta... spre dezastru.

"Nu stă nimeni la PSD din dragoste pentru Dragnea, ci din interes. Mai prind o funcție, un contract... Deciziile se iau la Palatul Scroviștea de către domnul Dragnea, domnul Ionel Arsene și domnul Codrin Ștefănescu. Care partid, ce partid? E Ali Baba cu cei 4, 5 hoți ai lui care îi stăpânesc pe ceilalți care n-au nici curaj, nici putere să se revolte. Problema este că asta este rețeta spre dezastru, nu mai e viață de partid... (...)  Singurii care nu strâng semnături pe stradă sunt cei de la PSD. Acolo se dă ordinul la primărie, la prefectură îi pun pe oameni să semneze și ei semnează ce să facă , altfel îi dă afară. Ca la PCR, e dragoste cu forța, nu e din convingere. Problema nu e că pleacă Dragnea și cu Codrin, ci faptul că vor distruge PSD-ul. Pro România va încerca să salveze ce se mai poate salva din ideea de politici social-democrate".

Victor Ponta a fost însoțit de-a lungul zilei de senatorul Adrian Țuțuianu, de coordonatorul județean al Pro România, Georgică Dumitru și alți lideri locali. Vizita în Dâmbovița s-a încheiat cu întâlnirea cu activul de partid la Clubul Studenților la care au participat circa 600 de persoane.