Conferința extraordinară de alegeri a PSD Dâmbovița a pus capăt, astăzi, perioadei de interimat și are o conducere aleasă prin vot deschis.

Rovana Plumb a fost votată în funcția de președinte al organizației județene, Corneliu Ștefan este președintele executiv, alți 21 de social-democrați ocupând funcțiile de vicepreședinți. Alegerile au avut loc în prezența liderilor naționali Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu, și miniștrii Mihai Fifor și Carmen Dan. 

Patru primari PNL s-au alăturat PSD Dâmbovița

Rovana Plumb a mulțumit celor prezenți pentru încredere și pentru susținere și i-a încurajat să lupte pentru câștigarea alegerilor care vor urma.

"Vă asigur că suntem o echipă puternică, o familie unită, solidară, pregătită pentru toate bătăliile politice și să muncească asiduu pentru dezvoltarea județului nostru". 

În plus, liderul social-democrat a anunțat că astăzi s-au alăturat PSD-ului 4 primari liberali și 300 de noi membri.

"Alături de noi sunt de astăzi primarul Bogdan Tița de la Ulmi,  Dobre Gheorghe de la Lucieni, Barbu Costin de la Crângurile, Petre Florin de la Crevedia și domnul primar Dragnea Gabriel de la Butimanu", a spus Plumb.

Ea a primit astăzi o veste bună de la șeful său de partid. Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat că lista PSD pentru alegerile europarlamentare va fi deschisă de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

"Eu nu știu pe ce loc va decide paritdul să fie la europarlamentare, dar eu o voi propune pe primul loc. Și, după europarlamentare, o să îi cer doamnei prim -ministru să o promoveze și altceva", a declarat Dragnea. Cel mai probabil Plumb este în cărți și pentru o funcție de comisar european.

"Au crezut că, dacă pleacă unii din partid, PSD se deșiră. Nu se deșiră. Se întărește. Poate se curăță"! 

"Vă spun ceva: nu am de gând să cedez un milimetru. Indiferent ce mi se întâmplă vreau să mi se întâmple stând în picioare. Partidul acesta e mult prea puternic față de cum cred alții. Au crezut că, dacă pleacă unii din partid, PSD se deșiră. Nu se deșiră. Se întărește. Poate se curăță.  Nu cred că există în alt partid o asemenea forță interioară, o asemenea dragoste de țară cum e la PSD. Să vă uitați cu atenție la discursurile celor de dreapta: sunt discursuri xenofobe. Sunt discursuri care se apropie de fascism... Știu că e un cuvânt greu, dar analizați cu atenție atitudinea, vorbele și acțiunile lor. Trebuie să ne gândim foarte bine ce vrem să facem cu România, dacă vrem ca țara să fie preluată de această coaliție pentru sărăcire a românilor: cu Iohannis, cu Cioloș, cu USR, cu PNL, cu Ponta și alți acoperiți. Nu e vorba de mine sau de dvs.”, a mai spus Liviu Dragnea în discursul său.