Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, s-a aflat astăzi în județul Dâmbovița, unde s-a întâlnit cu fermierii din județ și cu activul de partid. El a arătat, într-o conferință de presă, la Târgoviște, că imediat după euroalegeri, vor începe negocierile privind fondurile europene pe care România le va primi în următorii 7 ani și a explicat că prioritatea zero a PNL în Parlamentul European, în următorii 5 ani, va fi simplificarea procedurilor la absorbția de fonduri europene.

El a anunțat că PNL va propune să existe un set unic de reguli aceleași valabile în toate țările membre ale UE, bazate pe modelul țărilor în care birocrația este minimă. 

"Toți beneficiarii de fonduri europene cu care ne-am întâlnit ne-au spus că e prea complicat, birocrația ne omoară (...) Vrem să existe în toată Uniunea Europeană aceleași reguli venite de la Bruxelles bazate pe simplificare maximă și să nu mai fie permisă autorităților naționale să mai adauge un strat gros de birocrație ", a declarat Mureșan. El a adăugat că fermierii cer simplificarea, debirocratizarea și asistență tehnică în accesarea de fonduri europene.

"Este scump să accesezi fonduri europene, este complicat și durează prea mult", a punctat europarlamentarul.

Mureșan a explicat și care   beneficiile simplificării procedurilor.

"Vor fi costuri mai mici la accesarea fondurilor și durată mai mică de desfășurare a proiectelor".

Totodată, europarlamentarul liberal a vorbit despre proiectele pe care le va propune la nivelul Parlamentului European pe zona accesării fondurilor europene în agricultură, despre întârzierile și problemele  pe care România le are în ceea ce privește absorbția fondurilor pe marile proiecte de infrastructură și despre combaterea dublului standard la produsele alimentare în Europa.