În PSD Dâmbovița, apele par în continuare tulburi. Cel puțin, așa arată ultimele evoluții interne pe fondul  pozițiilor adoptate de liderii organizației și întărite prin declarațiile făcute astăzi, după Congresul de la București.

Conferință extraordinară de alegeri pentru reașezarea lucrurilor în matca normalului pare să fie soluția desprinsă din declarațiile făcute de doi dintre vicepreședinții cu greutate în organizație.

„După modelul care a fost aplicat la centru, cred că și la nivel organizației județene Dâmbovița este necesar să facem o Conferință de alegeri care să statueze un for de conducere validat prin vot secret. Asta este ceea ce cred… În al doilea rând cred că, indiferent că ne place sau nu ne place, ne ducem la „cartea cărților” care se cheamă Statutul Partidului Social Democrat și constatăm că oricum în luna februarie expiră mandatul tuturor Birourilor Organizațiilor Locale alese în luna septembrie 2015. Statutul spune că mandatul este de 4 ani, cum spune la fel de clar că acele Conferințe Extraordinare validează o conducere până la expirarea mandatului de 4 ani. Deci, că ne place sau nu ne place, aceste alegeri vor avea loc… Nu în ultimul rând fac parte dintre aceia care cred că acest partid are nevoie de organizare, acest partid are nevoie de un leadership eficient și are nevoie de oameni care să nu se raporteze doar la funcții, ci să se raporteze la activitatea de zi cu zi în favoarea celor care ne-au mandatat să ocupăm o funcție vremelnică la un moment dat”, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea, vicepreședinte PSD Dâmbovița, luni, într-o conferință de presă.

Și senatorul Titus Corlățean este de părere că lucrurile trebuie tranșate în cadrul unei conferințe de alegeri după modelul alegerilor  de la București. Mai mult, liderul vorbește despre o formulă de restructurare a Biroului Permanent Județean, despre dezbateri și alegeri democratice, despre nevoia de a tura eficient motoarele. 

„Eu am avut intervenții în cadrul forurilor statutare ale partidului și am spus cam cum văd lucrurile, unde ar trebui să acționăm pentru o mai mare eficacitate, pentru o mai mare contribuție politică a celor care stau la masa decizională, ce formulă de restructurare a Biroului Permanent Județean ar trebui să o promovăm în formulă statutară, în Comitetul Executiv, prin alegeri, pentru a tura mai bine motoarele. Va trebui să avem dezbateri și alegeri democratice, așa cum s-a întâmplat la nivel național, ați văzut că a fost o competiție foarte interesantă, cu candidați care s-au exprimat liber, care au primit mai mult sau mai puțin sprijin, dar a fost o formulă recâștigată de democrație internă pe care o salut. Democrația internă se bazează pe competiție și pe opțiunea liber exprimată.

Situația din PSD Dâmbovița nu este tocmai facilă, PSD Dâmbovița este obișnuit să fie organizația cu rezultatele cele mai bune, câștigătoare, dar cu rezultate foarte consistente. Avem și noi deficiențele noastre în materie de implicare politică a tuturor celor responsabili la masă, n-am văzut o implicare omogenă și egală din partea tuturora, sunt chestiuni de organizare care trebuie ameliorate în mod evident. Avem de ameliorat calitatea structurilor, implicarea politică și organizarea… Eu văd astfel de lucruri prin alegeri în cadrul Conferinței Județene Extraordinare pentru un nou Birou Județean. Va trebui să lucrăm mai mult între noi la solidaritate, la a înnoda anumite relații și la nivel interuman ca să putem să punem în valoare acest potențial al Organizației PSD Dâmbovița”, afirmat  senatorul Titus Corlățean, vicepreședinte PSD Dâmbovița.