Soluția aleasă de președintele Klaus Iohannis, PNL cu un guvern minoritar, este una riscantă, opinează vicepreședintele Pro România, senatorul Adrian Țuțuianu.

"În primul rând, ca proces de instalare a guvernului și apoi din perspectiva susținerii parlamentare. Va fi o majoritate conjucturală creată un an de zile în jurul unor obiective care ar putea să fie împărtășite de partidele politice parlamentare", a declarat Țuțuianu într-o conferință de presă.

Liderul Pro România este de părere că vom asista la tergiversarea instalării noului guvern din cauza PSD care, până la urmă, îl va vota pentru a evita declanșarea alegerilor anticipate.

"Este de presupus că investirea se va face după ce alegerile prezidențiale vor fi trecut și că cei care vor vota guvernul vor fi cei din PSD. Explicația este foarte simplă, PSD  a pierdut foarte mult electorat, este în cădere în continuare, pierderea alegerilor prezidențiale va genera și un val de plecări din partid, dar și o scădere în preferințele electoratului și este cel mai interesat ca să nu aibă loc alegeri parlamentare anticipate. Are nevoie de timp ca să-și revină, eventual și să-și așeze o conducere aleasă printr-un congres. Dacă doamna Dăncilă nu intră în turul doi, vă asigur că va avea loc un congres în prima parte a lunii decembrie. Dacă intră în turul doi, congresul se mai amână o lună, pentru că, indiferent dacă intră sau nu în turul doi, doamna Dăncilă și-a încheiat mandatul în fruntea PSD", a explicat Țuțuianu.