Fostul ministru de Externe al României, senatorul Titus Corlăţean,  a acuzat PNL-ul că a plagiat toată politica externă din programul de guvernare a PSD, mai puţin un aspect extrem de important. 

"E un exemplu absolut substanţial de plagiat 100% din programul de politică externă a PSD. Se referă la capitolul privind relaţiile cu Federaţia Rusă, foarte interesant. O spun de la bun început, pentru mine este un exemplu clar de fariseism al retoricii politice populiste a PNL. Eu înţeleg că PNL, prin preluarea prin plagiat sută la sută a capitolului privind relaţia cu Federaţia Rusă, confirmă punctul de vedere al guvernării PSD. Şi asta este foarte interesant", a explicat Corlăţean. 

"Dar mai e un lucru. Şi e foarte grav. E plagiat sută la sută mai puţin un lucru. A fost scoasă fraza cheie care reprezintă poziţia statului Român. România, şi am scris asta cu mâna mea, nu va recunoaşte anexarea ilegală a Crimeei de către Federaţia Rusă. Tot textul a fost plagiat, mai puţin această frază. Sper că nu e o schimbare de poziţie a statului român, ci este doar o scăpare care arată doar incompetenţă sau prostie din partea celor care au redactat programul de guvernare. Pentru că este foarte grav!", a spus Titus Corlăţean citat de dcnews, la audierea lui Bogdan Aurescu.