Ne vom poziționa ca adversari redutabili de opoziție ai actualei puteri, a declarat luni, într-o conferință de presă, deputata Pro Romania, Oana Vlăducă. Ea a remarcat cateva vulnerabilități ale primei luni de guvernare PNL, punctand unul dintre proiectele pe care liberalii nu vor să le continue, Programul Prima Casă.

Ministrul Finanțelor, acest domn Cîțu, arogant și suficient, a anunțat că programul nu este interesant pentru el, pur și simplu pentru că este un program PSD. Mi se pare o abordare atat de gravă, încat nu suferă nuanțe. Cat de iresponsabil să fii ca să spui asta?! Ce fel de argument este acesta? E ca și cum nimeni, niciodată nu ar mai continua niciun fel de program, fie el bun pentru oameni, pentru că a fost inițiat de alt partid. E ca și cum Adrian Țuțuianu nu ar mai fi continuat proiectele lui Florin Popescu doar pentru că era de la PDL. Este inimaginabil discursul, abordarea publică și, dacă așa vor ei să guverneze, e oribil, a declarat Vlăducă.

Ea a enumerat și motivele pentru care nu a votat guvernul PNL.

În primul rand, nu am primit nicio asigurare că măsurile corecte pentru romani vor fi puse în aplicare. În al doilea rand, nu am primit nicio asigurare că domnul Orban va pune în scaune oameni care să aibă expertiza și anvergura necesare unor funcții de răspundere. Se pare că am avut dreptate și ne vom poziționa ca adversari redutabili de opoziție ai actualei putere.