Liderul PSD Târgoviște, Cristian Stan, susține că este nevoie de o schimbare de atitudine și de o conducere stabilă în organizația social-democrată dâmbovițeană.

"Cred că organizația PSD Dâmbovița are nevoie de o schimbare cel puțin de atitudine, în perspectiva alegerilor locale. Așteptăm convocarea organelor statutare, înțeleg că luna aceasta va avea loc o discuție cu conducerea centrală a partidului.Suntem interesați, eu și toți colegii primari, să avem o conducere stabilă și să intrăm în alegerile locale în condiții bune", a declarat Cristian Stan, președintele PSD Târgoviște.

Declarația făcută astăzi vine ca o reacție la scrisoarea unui primar social-democrat adresată conducerii naționale a formațiunii politice în care se cere revocarea președintelui PSD Dâmbovița și organizarea de urgență a conferinței județene de alegeri.

"Domnule preşedinte al PSD, domnelor şi domnilor membrii ai Comitetului Executiv National al PSD Subsemnaţii, semnatari ai tabelului alăturat, in calitate de președinți de organizații, respectivi primari, din localitățile județului Dâmboviţa, vă solicităm convocarea de urgenţă a Conferinței Extraordinare a Organizației Județene a Partidului Social Democrat Dâmboviţa pentru revocarea Președintelui de Organizație şi alegerea unei noi conduceri, în conformitate cu prevederile articolului 78, punctele 1 şi 2 din Statutul PSD. Vă solicităm acest lucru deoarece, până la alegerile locale, mai sunt mai puțin de 5 luni şi analizând rezultatele de la alegerile europarlamentare şi alegerile prezidențiale şi gestionarea campaniilor electorale, observând actualul mod de organizare şi tensiunile permanente din cadrul Organizației PSD Dambovita, avem convingerea că actuala conducere nu poate asigura premisele unei victorii atât de necesare la nivelul județului Dâmboviţa! Astăzi simțim nevoia de a participa la aceste alegeri locale ca o echipă! Vrem să fim conduși şi sfătuiți, să fim sprijiniți în demersul nostru! În contextul actual, avem nevoie mai mult ca oricând de un lider, de un motor, de un factor coagulant care să ofere putere şi consistenţă acestei echipe! Cu un PNL în expansiune, avem nevoie urgentă de o strategie coerentă, reală, de analize pertinente la nivelul fiecărei localități şi de un program credibil, încadrat în proiectul județului, pentru a putea lupta cu șanse reale în toate cele 89 de localități! Avem nevoie să întoarcem din drum oameni hotărați să plece şi să le asigurăm liniște şi sprijin real! Avem nevoie să repornim dialogul cu oamenii, cu presa, dar şi cu celelalte partide, pentru că este posibil să avem nevoie de sprijin în ecuațiile pentru constituirea majoritarilor în CL şi CJ! Iar actuala conducere nu are nici expertiza, nici dorința şi nici putința necesară pentru aceste lucruri! De aceea, vă rugăm, domnule preşedinte, stimați membrii ai CExN, să analizați solicitarea noastră cu maximă atenție şi să opriți dezbinarea din PSD Dâmboviţa! Vrem să ne dați șansa de a redeveni o forță, o organizație de top, cu rezultate extraordinare la alegerile locale şi, mai apoi, la alegerile parlamentare", se arată în document.