România se împrumută masiv și la dobânzi mult mai mari chiar și decât Grecia sau Bulgaria. Acest lucru este privit cu îngrijorare de către liderii opoziției care atrag atenția asupra lipsei de viziune a guvernanților privind relansarea economică.

Președintele Pro România Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu a vorbit miercuri, într-o conferință de presă online, despre scăderea abruptă a economiei, despre perspectivele sumbre ale unei crize fără precedent și efectele ei, arătând că Ministerul Finanțelor se împrumută la dobânzi foarte mari din motive care țin de credibilitatea pe care o are România pe piețele internaționale.

"Deja s-a depășit cifra stabilită prin buget la împrumuturi. Eu cred că împrumuturile vor fi din ce în ce mai mari și la dobânzi din ce în ce mai ridicate, pentru că ratingul de țară va fi scăzut în continuare. Domnul Cîțu ne arată că face ceea ce critica înainte de 2019 și că nu are o viziune privind dezvoltarea economiei naționale și gestiunea fondurilor publice și procedează, ca să spun așa, cum ar proceda orice necunoscător în ale finanțelor, respectiv se împrumută", a arătat Țuțuianu.