COMUNICAT DE PRESĂ


Parlamentarii PSD Dâmbovița, alături de colegii din ţară, au depus un proiect de lege absolut necesar relansării industriei auto și de electrocasnice. Măsura propusă de parlamentarii PSD va fi un sprijin pentru Arctic şi sutele de oameni care lucrează atât în fabrica de la Găești, cât şi la Ulmi, dar și pentru micile afaceri conexe acestui domeniu.
Este ştiut faptul că, în industria auto, cifra de afaceri a scăzut cu 30%, iar acest lucru îi afectează pe cei aproape 186.000 de angajați din această industrie.
În scopul revenirii cererii și pentru a sprijini producția internă, PSD solicită majorarea bugetele alocate pentru anul 2020 pentru programele naționale destinate înlocuirii autovehiculelor și echipamentelor electrice și electronice uzate, gestionate de Administrația Fondului pentru Medium, după cum urmează:
– dublarea bugetului Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național, până la suma de 910 milioane lei;
– majorarea la 300 de milioane de lei a bugetului Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic;
– bugetul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, se majorează la 200 milioane lei;
– beneficiarii Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național primesc, pe lângă facilitățile existente, o primă de preferință în sumă de 1000 lei, dacă optează pentru cumpărarea unui autoturism din producție internă.

Pe de altă parte, în continuare, PNL Dâmboviţa îşi înşală electoratul, iar membrii acestui partid dau senzaţia că muncesc, deşi rezultatele lor în funcţiile pe care le ocupă prin consilii judeţene, locale sau chiar în Parlamentul României arată că nu au făcut nimic 4 ani pentru judeţul nostru.
Săptămâna trecută veneam cu veşti bune pentru dâmbovițeni în ceea ce privește modernizarea drumului care leagă Târgoviște de Sinaia și lărgirea la 4 benzi a drumului Bâldana-Târgoviște!
În urma discuțiilor purtate de președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan, și vicepreședintele organizației, Ionuț Săvoiu, cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-au primit asigurări că, în cel mult o săptămână, pentru DN 71, vor fi reluate procedurile de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție. De asemenea, Drumul Expres Muntenia, Găești-Târgoviște-Ploiești, se află în faza de achiziție a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Deputatul Corneliu Ștefan și vicepreședintele PSD Dâmbovița, Ionuț Săvoiu, au solicitat CNAIR ca lucrările pentru viitoarele variante ocolitoare ale Municipiului Târgoviște și Găești să poată fi executate separat de drumul expres Muntenia. Acest lucru înseamnă că variantele de ocolire ale Municipiului Târgoviște și oraşului Găești pot fi realizate mult mai rapid!
Reacţia PNL la discuţiile purtate de reprezentanţii PSD cu cei ai CNAIR a fost una care confirmă încă o dată că habar nu au ce se întamplă în Dâmboviţa şi care sunt nevoile acestui judeţ.
În primul rând, președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan, și vicepreședintele organizației, Ionuț Săvoiu, au fost la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a vedea stadiul proiectelor de importanţă majoră pentru judeţ şi pentru a sancționa dacă acestea nu se implementează.
De asemenea, liberalii mai arată că nu fac diferenţa între DN 72 şi Drumul Expres Muntenia de care vorbeşte PSD Dâmbovița. Şi, pentru că sunt liberali dâmboviţeni care se vor deputaţi, senatori, primari de muncipii sau vor să ocupe funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, nu înţelegem cum poţi aspira la o astfel de demnitate făra a şti o iotă de administraţie.
Prioritățile execuției arterelor rutiere importante nu sunt stabilite de PNL, ci sunt stabilite prin masterplanul de transport al României, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere răspunde de implementare.

Purtător de cuvânt PSD Dâmbovița,
Costin Cozma