COMUNICAT DE PRESĂ

Caravana SMURD ,,Fii pregătit!” vine sâmbătă, 26 octombrie, în Găești (Parcul Central) și duminică, 27 octombrie, în Fieni (Parcul Central).
Sâmbătă, în intervalul orar 9:00 – 16:00, și duminică, în intervalul orar 9:00 – 16:00, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița va organiza cursuri de prim ajutor și de prevenție. Acestea vor include tehnicile de prim ajutor în situații de urgență și modul în care ne putem pregăti pentru a face față dezastrelor naturale care pot afecta România - cutremure, inundații, incendii etc.
Caravana SMURD constă într-un centru mobil de pregătire a populației și a personalului de intervenție dotat cu o sală de școlarizare, având o capacitate de 40 de locuri, și un laborator de examinare pentru personalul calificat, precum și cu echipamente medicale și de prim ajutor, inclusiv manechine de resuscitare și simulatoare menite să asigure instruirea cât mai eficientă a cursanților în tehnicile de acordare a primului ajutor.
În trei ani de la lansare, caravana a parcurs peste 57.000 de kilometri și a ajuns în peste 150 de localități. Mai mult de 1.200 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 31.000 de persoane.
Caravana SMURD „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, lansat în 2016 și operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Proiectul este susţinut financiar și logistic de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.
COMPARTIMENT
INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE