Liderul organizației județene a PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan, a cerut astăzi, 31 iulie, pentru a doua oară într-un ultima vreme, demisia reprezentantului Guvernului în teritoriu, Aurelian Popa.

Social-democratul respinge modalitatea în care au fost alocate fonduri de la guvern pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de calamități  și susține că singurul criteriu care a stat la baza repartizării banilor a fost cel politic.

"Guvernul PNL a alocat săptămâna trecută, printr-o Hotărâre de Guvern, pentru județul Dâmbovița, suma de 5.451.000 lei pentru unități administrativ teritoriale, pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase. Vreau să vă spun astăzi ce localități au primit bani prin această Hotărâre de Guvern: Vârfuri, Uliești, Pucheni, Petrești, Moțăieni, Vlădeni, surpriza de săptămâna trecută- Costești Vale cu suma de 460.000 lei. Vreau să spun tuturor dâmbovițenilor și tuturor colegilor primari că doar aceste primării au fost incluse în Hotărârea de Guvern.Noi, cei din Partidul Social Democrat am demonstrat că nu am împărțit județul în galbeni și roșii și nu a existat niciodată în istoria Guvernului României să dăm bani doar primăriilor PSD. Guvernul și liderii PNL Dâmbovița au sfidat dâmbovițenii, este un afront la adresa tuturor dâmbovițenilor și banii ar trebui să-i împartă comunităților locale cu probleme și nu către primarii PNL", a arătat Corneliu Ștefan. 

"Încă o dată, cer demisia prefectului județului Dâmbovița, pentru că aceste solicitări (n.r. de alocare a banilor) pleacă din Prefectura Dâmbovița și solicit demisia Guvernului României, de aici, de la Târgoviște, pentru că este un atac asupra tuturor comunităților locale din județ", a mai declarat președintele PSD.