Se vrea un competitor important care să conteze pe scena politică națională și locală și speră să facă o surpriză frumoasă la alegerile locale din septembrie. 

La nivelul județului Dâmbovița, având un lider cu foarte mare vizibilitate națională și teritorială, formațiunea are drept  locomotivă politică, pe senatorul Adrian Țuțuianu, fost președinte PSD Dâmbovița, ex președinte al CJ și ministru Apărării tot la trecut. Acesta, la rândul său, a declanșat revoluția tinerilor, strategie cu care vrea să facă schimbul de generații în politica locală. 

Prezentarea garniturilor de candidați în cea mai mare proporție tineri, atât bărbați cât și femei, în fiecare conferință de presă este regula comunicării "agresive" pe care merge Pro România. Campania constantă door to door, fie în perioada de "achiziții", fie în perioada electorală, dialogul permanent cu cetățenii sunt obligatorii pentru cei din echipa coordonată cu mână de fier de fostul boss social-democrat.

Limbajul ascuțit la adresa adversarilor politici și livrarea permanentă a mesajelor legate de faptele politice și administrative întregesc acest tablou care ne înfățișează o organizație Pro România pusă pe fapte mari. Ține  de coeziunea echipei și de dorința acesteia de a se impune pe scena politică drept un adversar de temut. Nu este deloc simplu, însă, să țină  ritmul cu cel care este motorul formațiunii.