Scrutinul din 27 septembrie i-a reconfirmat pe primarii din cele 7 orașe ale județului Dâmbovița, pe cei mai mulți dintre ei cu scoruri de-a dreptul uriașe. Cât privește  majoritățile din consiliile locale acestea le conferă confort și pentru următorii 4 ani de mandat în care își pot promova proiectele cu care au câștigat alegerile.

DB24NEWS.RO vă prezintă situația după alegerile locale în cele 7 orașe din Dâmbovița.

Începem cu nordul județului, unde, în orașul Fieni, primarul social-democrat, Iulian Tătulescu a obținut cel mai mare scor dintre primarii din mediul urban, 79% și are o majoritate de 11 consilieri PSD. PNL a obținut doar 4 consilieri locali.

La Pucioasa, primarul Constantin Ana a fost reconfirmat de 74,8% dintre alegători și are o majoritate de 11 consilieri orășenești. Din partea PNL au intrat 4 consilieri, iar USR PLUS și PMP au câte unul.

30,65% dintre sufragii a obținut primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu. Configurația politică din Consiliul Local arată astfel: PSD 6, PNL 4, PER 4 și Pro România 3.

Cristian Stan a obținut un nou mandat de primar al Târgoviștei cu un scor de 65,62%, iar PSD are în CLM 12 consilieri. PNL a intrat în Consiliul Local Municipal  cu 5 aleși, în timp ce USR PLUS a obținut 2 consilieri, iar Pro România 1.

La Găești, primarul liberal a luat 55,55% dintre sufragii, PNL având majoritate de 9 consilieri în forul administrativ local. PSD a obținut 6 consilieri, iar Pro România 2.

9 consilieri liberali asigură majoritatea și în CL Titu, unde primarul Traian Niculae începe un nou mandat. Din Consiliul Local Titu mai fac parte 4 consilieri PSD, 2 Pro România și 2 PMP.

Și primarul PNL de la Răcari, Marius Caravețeanu a obținut fără emoții un nou mandat, cu 74,99%. Consiliul Local are în componență 11 aleși liberali, 3 social-democrați și 1 de la Pro România.