PSD a făcut tot posibilul  pentru ca piețele să rămână deschise și fermierul român să aibă unde să-și vândă produsele, dar, de acum înainte, mingea este în terenul PNL, a arătat joi, în cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele organizației județene, Radu Popa. El i-a cerut liderului liberalilor dâmbovițeni să semneze petiția online "Nu închideți piețele! Nu vă bateți joc de fermierii români!".

Cer public domnului Virgil Guran, consilier al Primului Ministru, deci un apropiat al decidentului semnificativ care este Ludovic Orban, să facă publice, nu gargara iluzionistă cu privire la  investițiile private din Dâmbovița, ci studiile epidemiologice și cercetările științifice prin care piețele sunt un pericol și supermarket-urile străinilor nu. De asemenea, vreau să știu pe ce s-a bazat, dacă are  un studiu prin care credincioșii nu pot intra în catedrala decât în condiții de distanțare socială și cu măsuri de siguranță, care îl îndepărtează pe om de miracolul liturghiei, nu-l lasă să se roage la Sfintele Moaște, dar în același timp  mall-urile sunt pline. Nu-i cer domnului Guran să ne facă un calcul ingineresc, nu vreau să-l pun să calculeze cubajul de la mall-ul Băneasa sau de la Catedrala din Târgoviște, pentru că nu este în euro și s-ar putea să se încurce.

În schimb, îi cer lui Virgil Guran să semneze alături de mine petiția online- Nu închideți piețele! Nu vă bateți joc de fermierii români!- și în felul acesta să-și asume că este nevoie ca și Klaus Werner Iohannis să promulge legea votată de Parlament. Dacă nu, când merge în Dâmbovița să cerșească voturi, pe Valea Dâmboviței sau pe zona Băleni- Titu să se uite la palmele muncite, tăbăcite de muncă ale unei femei din Băleni sau în ochii unui producător din Voinești, în ochii țăranului român, care își vede producția blocată și aruncată pe apa Sâmbetei să  le spună că nu vrea să-i ajute, că ține cu străinii.

PSD a făcut tot ce a putut pentru ca piețele să rămână deschise și fermierul român să aibă unde să-și vândă produsele. De acum înainte decizia este la PNL. Dacă vom avea sau nu piețe deschise asta depinde doar de Guran și de oamenii care îl susțin pe acesta.

Asta este declarația mea de astăzi, din respect pentru bunicii noștri, pentru vecinii noștri, pentru oamenii care muncesc greu pământul și care stau cu frunțile în rădăcinile legumelor și ale fructelor din tot județul și au ajuns bătaia de joc a unor politicieni care nu-și merită nici funcția și nici locul”, a declarat  Radu Popa, candidat la Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie.

Material realizat la comanda PSD Dâmboviţa, CMF:11200020