• "Această scrisoare, dincolo de elementele polemice, populiste, de campanie adresate PSD-ului, conține un element pe care îl calific de la bun început de o extremă gravitate. Reia o formulă folosită în stradă în principal, în mediile online și asumată chiar și de intelectuali asumați de dreapta, respectiv «ciuma roșie». Este cazul după atâta vreme să spunem foarte clar a anumite lucruri în mod public și să vedem și consecințe instituționale care decurg din asumarea dea către dreapta românească PNL și liderii săi a acestei formule «ciuma roșie»."
  • "Solicit în mod public și oficial Procurorului General al României și Parchetului General să se autosesizeze sau să se sesizeze cu privire la aceste fapte de o extremă gravitate care încalcă și Tratate internaționale foarte importante, începând cu Acordurile de pace, și legislația din România, un stat european și euroatlantic. Solicit Procurorului General al României să iasă din pasivitate și să se exprime public pe această temă care riscă să aducă atingere unor fundamente democratice ale statului român, european și euroatlantic".
  • "Vreau să mă adresez public asociațiilor evreiești din România, vreau să pun  o întrebare publică Institutului Eli Wiesel pe care noi întotdeauna l-am susținut în funcționarea sa, după cum am susținut asociațiile evreiești și protejarea etnicilor evrei la prezervarea identității și împotriva oricărui atac care i-a vizat… Vreau să solicit public o reacție publică din partea acestora pe această temă".

 

Vicepreședintele Senatului, Titus Corlățean, cere procurorului general să se autosesizeze într-o chestiune pe care o consideră de o gravitate extremă. Declarații incendiare făcute, astăzi, la Târgoviște.

 

 

Material realizat la comanda PSD Dâmbovița, CMF 11200020