Guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș a picat testul votului de încredere al Parlamentului.

Procedura instituirii unui Guvern se va relua. Guvernul Cioloș a înregistrat un vot de respingere istoric în Parlament. Guvernul a primit peste 180 de voturi împotrivă.

Președintele executiv al PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean spune că Dacian Cioloș a făcut un joc penibil de imagine în fața propriului electorat și al PNL, conștient că nu are nicio șansă de reușită.

"Votul pe linie negativ din comisii indica foarte clar că nu există majoritate în Parlament pentru învestirea Guvernului.  Cioloș și neomarxiștii fac doar un joc penibil de imagine și "responsabilitate" în fața electoratului lor și al PNL. Și el (n.r. Dacian Cioloș), și "echipa" lui de neomarxiști, au primit exact ceea ce merită!", a precizat Corlățean.

Decizia Parlamentului se va comunica președintelui Klaus Iohannis, cel care va trebui să declanșeze o nouă procedură pentru desemnarea unui prim-ministru.

Dacă nici al doilea premier desemnat de către Klaus Iohannis nu va reuși să coaguleze o majoritate în Parlament, atunci se creează premisele pentru alegeri anticipate. Președintele are posibilitatea de a dizolva Parlamentul și va convoca alegerile anticipate.