Președintele NL Dâmbovița și vicepreședinte al Senatului, Virgil Guran, repune pe tapet necesitatea reformei administrative.

Liderul liberal a vorbit, într-o conferință de presă, la Târgoviște, la finele anului trecut, despre acest proiect ca fiind o nevoie în procesul de dezvoltare a României.

  • ”Dintr-un populism politic, nu se ia măsura ca să nu supărăm... Nu supărăm pe nimeni, vă spun eu, trebuie să luăm taurul de coarne!”

”Ar trebui să facem o reformă în sistemul public și administrație. Din punctul meu de vedere, aș desființa o grămadă de primării (…) Am mai venit cu o lege pe tema asta, un lucru bun, un secretar de primărie poate să lucreze la mai multe primării. Adică nu te mai duci doar la Vârfuri, unde ai doar câteva probleme pe an sau la situații de urgență, unde apar două probleme pe an, să ai om doar pe situații de urgență. Nu. Îl pui și răspunde de trei-patru primării pe situații de urgență. Revenind, vă spun sunt primării care ar trebui să fie desființate. Nu se poate să avem primărie la comună cu vreo 90 de locuitori, cum e comuna Bătrâna din Hunedoara. Acolo, ei nici nu au de unde să pună 9 consilieri, primar, viceprimar și 11 angajați la primărie. Primarul ni se plângea că n-are fonduri, păi de unde? Trebuie să luăm aceste măsuri. Din păcate, dintr- un populism politic, nu se ia măsura ca să nu supărăm... Nu supărăm pe nimeni, vă spun eu, trebuie să luăm taurul de coarne!”, a declarat șeful PNL Dâmbovița.

Potrivit, Direcției Județene de Statistică,  Dâmbovița a pierdut aproape 40.000 de locuitori în ultimii 11 ani. Față de populația rezidentă înregistrată la Recensământul din 2011, la recensământul din 2021,s-a constatat o scădere cu  39.341 persoane.