Președintele Comisiei pentru politică externă din Senat, Titus Corlățean, participă, zilele acestea, la Forumul de securitate la Congresul SUA, la WASHINGTON D.C.

Demnitarul român a avut mai multe intervenții în cadrul evenimentului de înaltă ținută. Corlățean a vorbit despre rolul și contribuția României, alături de SUA și Aliați, în gestionarea crizei din regiunea noastră generată de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, a ridicat problema răspunderii în relațiile internaționale pentru crima de agresiune comisă de Rusia, care creează un precedent periculos pentru întreaga umanitate și necesitatea înființării unei curți penale internaționale ad-hoc, care să sancționeze crima de agresiune.
 
 
O temă importantă abordată a fost aceea a introducerii României în Programul Viza Waiver.
 
 
”Conferința cu "think tank"-urile americane, "laboratoarele" neguvernamentale de analiză și elaborare de strategii pentru instituțiile și decidenții politici și din administrația americană a fost o provocare și, în același timp, o reușită. În calitate de "keynote speaker", alături de alți colegi din delegația României deplasată la Washington, am putut transmite direct evaluările și interesele României în regiunea Mării Negre și în relația bilaterală cu SUA, iar reacțiile, comentariile și întrebările americane au fost numeroase și extrem de interesante. Ca dovadă a interesului american pentru ceea ce reprezintă țară noastră și pentru rolul său în regiune”, a transmis Titus Corlățean de la Washington.