”Ceea ce face Ukraina pe canalul Bîstroe mi se pare un act criminal”, este de părere deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa. Demnitarul a postat pe pagina de Facebook un scut comentariu destul de dur cu privire la acest subiect exploziv.

”Ceea ce văd e că ambasada lor spune că noi, cei care îndrăznim să spunem ceva, noi am face jocul propagandei rușilor. Hai să spunem adevărului pe nume: Ucraina încalcă acorduri și tratate internaționale și trebuie renunțe la dragarea canalului Bâstroe. România a fost alături de Ucraina, va fi în continuare, însă, acțiunea lor, care excede înțelegerile internaționale la care Ukraina este parte și care afectează grav biosfera Deltei Dunării, nu poate fi justificată nici măcar de circumstanțele extraordinare ale războiului cu Rusia”, spune Radu Popa. El a lansat  un mesaj aspru și la adresa ministrului Mediului.
 
”Însă, ceea ce NU POT SĂ ÎNȚELEG e slugărnicia miniștrilor români-al Mediului, în principal care tac cu demnitate pe subiectul asta. La fel tac și unii diplomați români de teamă să nu fie puși la indexul american și să nu mai primească acces la cafeluța și pișcotul de dimineață.
Sorin Grindeanu a fost singurul oficial român care a luat o poziție fermă. Ministrul Transporturilor și-a făcut datoria și a lansat avertismentul necesar față de acțiunea unilaterală și abuzivă a Ucrainei, care poate duce efectiv la distrugerea Deltei Dunării, sit al patrimoniului natural universal
Autoritățile și miniștrii cu atribuții directe au datoria să intervină și să se manifeste fără echivoc astfel încât acțiunea lor, inclusiv în forurile europene și internaționale, să transmită un mesaj clar”, a mai arătat acesta.