Anunțul făcut de consilierul local Nicolae Răbaea pe pagina de socializare a surprins opinia publică morenară și nu numai. În contextul în care, organizația PSD locală și-a ales recent un nou președinte, pe Gabriel Purcaru, care s-a profilat ca și candidat la funcția de primar, cu o echipă închegată în jurul său, surpriza a venit, în aceste zile, chiar de la cel care și-a anunțat toată susținerea pentru acesta. Nicolae Răbaea și-a anunțat candidatura la aceeași primărie Moreni, pe Facebook, relansând astfel jocul politic intern, în condițiile în care, subliniem, părea că se conturase deja candidatul social-democraților la această funcție.

 

”În urma sondajului derulat pe pagina mea de Facebook și după discuții cu cetățenii din municipiul Moreni, am decis să intru în cursa internă pentru funcția de primar al municipiului Moreni!
Acum 3 ani nu am fost lăsat să candidez și multi dintre dumneavoastră știți sau nu știți cu adevărat motivele reale!
V-am reprezentat două mandate în Consiliul Local Moreni și sunt sigur că am făcut-o în favoarea dumneavoastră așa că atât eu, familia și foarte multi dintre morenari m-au făcut să i-au (n.r. corect iau) o decizie atât de importantă!”, este mesajul transmis de acesta în mediul virtual.

Decizia lui Răbaea se pare că a fost generată de nemulțumirile legate de respectarea sau, mai degrabă, nerespectarea înțelegerilor făcute cu noul șef al PSD Moreni, Gabriel Purcaru, căruia îi reproșează pe față că nu s-a ținut de cuvânt și nu-l susține pentru funcția de viceprimar al municipiului, așa cum s-ar fi înțeles inițial, sprijinind un alt coleg mai în vârstă. Răbaea spune că nu mai are niciun fel de comunicare cu colegul său Purcaru căruia îi mai reproșează o serie de derapaje și faptul că nu stă la masa discuțiilor. Mai mult, spune Răbaea, noul lider al PSD Moreni s-ar teme de notorietatea și sprijinul de care se bucură consilierul local în rândul morenarilor, acesta fiind, în opinia sa, încă un motiv pentru care l-ar fi ținut departe de funcțiile politice și administrative. 

Gabriel Purcaru n-a putut fi contactat.

”Ori eu, ori el!”, mai spune Nicolae Răbaea care exclude să facă echipă cu Purcaru în competiția pentru primărie, simțindu-se trădat. Mai spune acesta că deja a fost contactat de mai multe formațiuni politice care i-au propus să li se alăture.

Unele voci susțin că gestul lui Răbaea este doar o încercare de a forța mâna șefilor politici.

Un episod similar s-a consumat și la alegerile locale din 2020, când Răbaea se aștepta să fie nominalizat candidatul PNL la aceeași primărie. N-a fost să fie și a trecut în barca PSD. 

Vom urmări cum va fi tranșată această situație conflictuală de la Moreni, fiind așteptată intervenția  președintelui PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, cunoscut pentru pacifismul și echilibrul său în găsirea celor mai bune soluții.