Președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat premier pe șeful PSD, Marcel Ciolacu.

Se întâmplă în contextul rotativei guvernamentale, Nicolae Ciucă demisionând din funcția de premier, potrivit protocolului asumat.

Ca o ironie, Klaus Iohannis l-a nominalizat, chiar de ziua sa de naștere, pe Marcel Ciolacu pentru a forma noul guvern. La începutul mandatului, Klaus Iohannis anunța că ”voi scăpa țara de PE-SE-DE” și promitea că nu va mai desemna niciun premier din PSD.

După consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, îl desemnez pe domnul Marcel Ciolacu pentru funcția de premier. Domnule prim-ministru desemnat vă doresc mult succes în formarea Guvernului și vă aștept la depunerea jurământului”, a spus Klaus Iohannis.

La rândul său, Marcel Ciolacu i-a mulțumit șefului statului căruia i-a urat și ”La mulți ani” cu ocazia zilei de naștere.

”Aș dori să-i multumesc dlui președinte PNL, Nicolae Ciucă, pentru gestul de onoare pe care l-a făcut (demisia), îi mulțumesc din postura de român, pentru că, prin gestul său, România a trecut în altă etapă, o etapa de democrație consolidată. Dacă Guvernul condus de Nicolae Ciucă a fost despre stabilizarea României, îmi doresc ca guvernul condus de mine să fie despre economie și reformă. Până joi, România trebuie să aibă guvern votat și să depunem jurământul și-mi asum cu toată responsabilitatea faptul că România are nevoie de aceste reforme și de PNRR. Locul României este în locul UE si NATO”, a declarat Ciolacu.