Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni, 17 iulie,  că demisiile miniștrilor Gabriela Firea și Marius Budăi au fost suficiente în scandalul azilelor, iar demisia ministrului Raluca Turcan nu este necesară.

„Cred că demisiile politice au fost suficiente pentru moment. Este necesar să se găsească toate persoanele care efectiv au fost vinovate pentru atrocitățile descoperite”,afirmat președintele.

Klaus Iohannis a răspuns, astfel, la solicitările formulate de unii lideri PSD, care susțineau că și Raluca Turcan ar trebui să demisioneze, pentru că a semnat, în calitate de ministru al Muncii, în 2021, acreditarea „azilului groazei” din Voluntari.

Replica a venit din partea PSD, prin vocea senatorului Titus Corlățean, prezent, în această seară, la emisiunea ”Sinteza Zilei”.

 ”Președintele României a pierdut o ocazie strălucitoare de a tăcea. Sunt niște anchete, niște controale demarate de premier. Ai noștri au făcut un gest de onoare și au demisionat. Problema este una sistemică, structurală...”, a declarat Corlățean.

 

 
Liderul social-democrat a adăugat că toți cei care au știu și nu au acționat trebuie să plece.

 

”Ceea ce s-a întâmplat împotriva acestor oameni bătrâni care sunt, de fapt, bunicii noștri,  este o rușine pentru statul român! Toți cei care au știut, au avut de-a face cu treaba asta și nu au acționat folosind complet instrumentele pe care le aveau la îndemână trebuie să plece!Premierul Ciolacu ne-a făcut, astăzi, o informare, la ședința pe care am avut-o, 2000 de centre controlate în România, din care cam 100 au fost suspendate sau întrerupte majoritatea private, dar au fost și centre de stat, în care ai instituțiile statului la nivel descentralizat, consilii județene, primării, poliția locală, AJPIS care nu și-au făcut datoria. Toți cei care au condus astfel de instituții, mai sus sau mai jos, trebuie să plece!”, a spus senatorul PSD.

”Acești indivizi veroși n-au creat niște centre ca să ajute niște bătrâni, ci niște centre de afaceri care să exploateze oameni, care să ia bani și care să facă niște lucruri oribile, rușinoase pentru statul român”, a mai subliniat acesta.