Actrița de teatru și film Mara Nicolescu este coordonatorul județean e comunicare al AUR Dâmbovița și candidat pe listele pentru europarlamentare în 2024. 

Prima apariție remarcabilă în film a actriței a fost în 2002, în celebra peliculă „Filantropica”, unde a jucat rolul Mirunei, pentru care a obținut și premiu pentru interpretare.  A avut multe roluri notabile în filme ca „Italiencele” (2004), „Un acoperiș deasupra capului (A Roof overhead, 2006) și „Restul e tăcere” (2007). Mara a avut o carieră teatrală activă înainte de a fi recunoscută pe ecranul mare. A fost actriță pentru patru ani la Teatrul "Sică Alexandrescu" din Brașov, unde a avut 11 roluri importante. Pe lângă cariera sa în film, Mara a jucat și pe scena Teatrul Nottara din București. Pentru talentul ei, a fost răsplătită cu premiul Premiile UCIN în 2002, pentru cea mai bună interpretare feminină. A avut o colaborare deosebită cu regizorul Nae Caranfil, cu care a fost și căsătorită.

Pe lângă activitatea sa din domeniul artistic, Mara Nicolescu s-a implicat activ și în sfera politică. În prezent, Mara Nicolescu concurează la alegerile europarlamentare reprezentând partidul AUR.